Quantcast

Ди Велт: България и Румъния не бяха готови за ЕС

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 09:48 2208 10

Публикацията на
Публикацията на "Ди Велт"

България и Румъния не бяха готови за влизане в Евросъюза. То се случи твърде рано, твърде бързо и твърде необмислено, пише в коментар германският вестник "Ди Велт", цитиран от bTV.

"Преживяванията на ЕС във връзка с приемането им през 2007-ма са предимно негативни. Двете страни пълнят челните заглавия с новини за корупция, незаконно присвояване на средства от ЕС и мафиотски структури. Страхът, че в противен случай София и Букурещ ще се плъзнат в анархия и така ще превърнат източния заден двор на общността в несигурно място, не трябваше да се превръща в критерий за приемане в ЕС", пише изданието.

"Европа едва успя частично да овладее икономическата криза и председателят на Еврокомисията Жозе-Мануел Барозу вече започна да говори за присъединяване на нови страни-членки към ЕС от Балканите. Лесно е да се каже, че в дългосрочен план ще бъдат присъединени балканските страни в случай, че те отговарят на условията и критериите. Барозу не иска да затвори нито една врата. Това е достойно за уважение, но той не бива да събужда фалшиви надежди у балканските държави. При положение, че еврокризата е само наполовина преодоляна, ЕС все още не бива да мисли за присъединяването на Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания и Косово. И не бива да забравяме, че допреди няколко години на Балканите все още се водеха войни", коментира "Ди Велт".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 00:03

No problem. Само подайте молба до др. Пуин и готово. Ставате руснак като Жерар Депардио.
Е вярно, че него го взеха по друг критерий - пине, но сигурно си имат и критерии за такива като Вас - "полезните идиоти"

24.10 2013 в 17:10

Ами донякъде съм съгласен със статията, но и не съвсем, твърде е негативна. 1997ма година си заслужихме да ни наричат европейци. Рецидиви (като сегашния) може и да има, но като цяло посоката на развитие в България е позитивна. Ако само ни оставят наистина да се управляваме сами и кадърните българи получат своя политически глас, тогава ще сме поне като Хърватска или Чехия. Дори и събитията от последните наколкко месеца показват това. Аз лично съм изключително щастлив, че съм на равна нога с хората от останалия ЕС и мога да си щъкам където си искам.

24.10 2013 в 12:44

Прави са хората, но на нас не ни харесва това което казват.
Още през лятото на 2007-ма, по някава нещастно стечение на обстоятелствта се озовах във Велинград. Достатъчно бе да премина веднъж през главната им улица, за да възкликна - Какъв ЕС, каква Европа, какви 5 лева!?!

24.10 2013 в 12:43

Правилно, и аз не знам чий *** го търсиме при тия дебелобузи западняци. Никой не ме е питал мене дали искам да съм "европеец". Не искам. Сега ще ни натякват до безсъзнание, че сме трета категория и ще ни подхвърлят някакви трохи за залъгалка, докато ни ограбват като неоколонизатори.

24.10 2013 в 12:12

Нито искаш, нито можеш.

Разните тук византийци, Поли, Моли, ми напомнят детските глисти. Както всички знаем, тези очарователни животинки живеят в една твърде специфична среда, към която безспорно са дълбоко привързани. При най-малкия намек за промяна викат, къде е алтернативата?

24.10 2013 в 12:04

Правилно, и аз не знам чий *** го търсиме при тия дебелобузи западняци. Никой не ме е питал мене дали искам да съм "европеец". Не искам. Сега ще ни натякват до безсъзнание, че сме трета категория и ще ни подхвърлят някакви трохи за залъгалка, докато ни ограбват като неоколонизатори.

24.10 2013 в 10:43

ето все пак и линк към оригиналната статия, за който се чувства достатъчно вещ по чуждите езици: welt.de/print/die_welt/debatte/article121166048/Falsche-Hoffnungen.html

24.10 2013 в 10:39

кой сте вие? Защото дори червените проучвания показват че вие НЕ сте 85% от населението.

24.10 2013 в 10:06

Явно в съветския съюз ви е по добре ?

24.10 2013 в 09:54

че то и ние не искаме да сме в този пропадащ съюз, в който да служим като верни роби и да обираме отпадъците. Нямам търпение да се разпадне или поне да ни извадят оттам.