Депутатската карта на Сидеров не му осигурява имунитет за хулиганство

28 юни 2013 в 17:34 6092 30

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

"Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга. 

Недопустимо е лидер на политическа партия да призовава за граждански арести, да е агресивен към граждани и журналисти и да нахлува в институции. Това е антидържавно поведение, което не трябва да се толерира."

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща с вътрешния министър Цветлин Йовчев, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Сидеров, който при всяка своя публична поява напоследък обижда и провокира и протестиращите, и журналистите, а също напада и репортери, вчера нахлу в сградата на Българската национална телевизия, която според него не отразявала обективно. Лидерът на "Атака" вчера отиде на работа в парламента с палка, а днес - въоръжен с  пистолет.

"Най-важната ни задача е да запазим мирния характер на протестите. Отговорно отношение трябва да проявят и политиците“, заяви по този повод Фандъкова.

Тя отново призова протестиращите да освобождават кръстовището на Орлов мост след 22 ч., за да могат хората да се приберат по домовете си с градския транспорт.

"Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града", каза Фандъкова.

И добави: „призовавам мирно протестиращите граждани да не се поддават на провокации и на опитите да бъдат въвлечени в сценарии, които дискредитират каузата им. При конфликтни ситуации, както и досега, нека да се обръщат към органите на реда“, каза Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!