Quantcast

Депутатите работят извънредно върху данъчни закони и продажбата на земя

Последна промяна на 22 октомври 2013 в 06:55 1810 5

Пламен Орешарски на парламентарната трибуна. Снимка: Сергей Антонов/ OFFNews
Пламен Орешарски на парламентарната трибуна. Снимка: Сергей Антонов/ OFFNews

Парламентът ще заседава извънредно днес с удължено работно време - от 10 до 17 ч. (по принцип заседанията са от сряда до петък от 9 до 14 ч.) заради изоставането с множеството чакащи законопроекти.

Дневният ред предвижда да продължи обсъждането и да се гласуват най-накрая промените в Закона за местните данъци и такси. Те предвиждат нов метод за начисляване на такса смет - на база генерирания отпадък, а не според големината на жилището и по-високи данъци за по-старите коли.

Най-голям спор в пленарна зала в четвъртък и петък предизвика освобождаването на молитвените храмове от данъци и такси.

Депутатите трябва да отметнат още на първо четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за счетоводството.

Като точка пета е предвидено да се гледа предложението на "Атака" за удължаване мораториума върху продажбата на български земи на чужденци (междувременно ЕС отказа на Румъния удължаване на срока).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че подкрепя националистите за това искане и дори ги призова да се обединят срещу БСП и ДПС и да не се регистрират, докато не се обсъжда този въпрос.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обаче се оплака, че подкрепата е само на думи, а по комисии депутатите от ГЕРБ гласуват срещу предложението. 

След скандал в пленарната зала, при който идва не се стигна до бой, Сидеров обяви, че вече няма да проявява никаква толерантност към ГЕРБерите и ще се бори за заличаването на тази партия от политическия живот.

В края на днешното заседание ще има блиц-контрол, в който премиерът Пламен Орешарски ще се отчете за пореден път пред депутатите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2013 в 10:24

Земята е святa. Пропита е с кръв и пот.

22.10 2013 в 13:28

не че съм специалист ама отдавна се каза че тоя мораториум е врата в полето, ти си скромен китаец или арабин които има желание да купи евтино земя тук и оооо ужас този страшен мораториум те спира, отиваш при първия срещнат адвокат, регистрираш си фирма и ставаш българско юридическо лице за което мораториумът не важи. Хаиде моля те обясни ми пак онова за робите и как ще текущата ситуация спира робовладелците дето киснат в слънчев бряг (щото там е рая на земята или поне на робовладелците от близкото бъдеще)

22.10 2013 в 12:01

На такъв матрал и 240 депутати са му малко.

22.10 2013 в 10:33

Я специалиста по м/ународното право да обясни на останалите,какво точно очаква,след като евреите,
арабите или турците изкупят цялата обработваема земя тук?Може би ше развият с най-модерните
технологии биопроизводство,в което весели и усмихнати роби ще прибират изобилието,родено от
тази земя....срещу 300 лв.месечно/според нашите стандарти/,а през това време собствениците-магна-
ти ще отмарят на Златните пясъци/примерно/ в СПА-центровете...?!О,сигурно се лъжа и ти си
човекът,който ще ми отвори очите,тъй да се каже!

22.10 2013 в 08:46

Хайде да идват евреите д акопуват земята че ми писна вече. Не може 80% от земята да се държи от ТИМ и да не се обработва - само се оре за да точат субсидии. България е рекордьорка в ЕС по НЕобработена земя. Този мораториум се видя че обслужва само тесен кръг от хора с принадлежност към ДС, и за него са само абсолютно неграмотни тъпанари, които си нямат идея от международно право.