Протестиращи към депутатите: Закони се пипат с чисти ръце, а не с мръсна зурла

OFFNews 21 октомври 2013 в 11:53 3914 8

Корицата на
Корицата на "#ДАНСwithme: Бял автобус ме преследва" във Фейсбук.

"Закони се пипат с #чистиръце, а не с мръсна зурла!

#оставка е част от алтернативата

Ако 23 години ти стигат, ела."

Това гласи поканата за протест по време на извънредното заседание на депутатите във вторник, отправена чрез Фейсбук страницата "#ДАНСwithme: Бял автобус ни преследва".

"Във вторник Парламента заседава извънредно от 10 до 17 часа. Чудесна възможност да ги сгащим на местопрестъплението! Елате, за да ни чуят платените управляващи с наши пари. Депутатите настояват, че имат право да ходят на работа. За да стигат необезпокоявани до парламента използват масирана полиция и охрана. Ние настояваме, че нямат право да ни представляват след като не работят в наш интерес", пишат организаторите и дават няколко примера за "добре свършена работа".

Сред тях е липсата на етични правила в правилника на НС; гласуваният заем от 1 милиард лева без разчети за публичните пари; промените в Закона за досиетата, които върнаха възможността агенти на ДС да управляват БНР и БНТ; обсъжданията за закриване на Комисията по досиетата; подготвяната смяна на всички културни институти в чужбина чрез промяна в Закона за закрила и развитие на културата; гафовете на кабинета "Орешарски", върху които Народното събрание не оказва ефективен контрол.

Оставяме да допълните списъка, пишат още организаторите.

В петък протестиращи студенти издигнаха плакат с надпис "Не ви ли е срам" в пленарната зала на парламента. По-късно председателят на парламента Михаил Миков ги покани на среща, на която не само демонстрирал, че не го е срам, но и няколко пъти заявил, че "не му пука" нито за мнението им, нито за протестите, нито за мнението на избирателите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!