Борисов се отрече от мораториума, "Атака" го подвела

24 октомври 2013 в 17:49 5477 39

Бойко Борисов. Кадър: Нова
Бойко Борисов. Кадър: Нова

Удължаването на мораториума върху продажбата на земеделска земя за чужденци било заради подвеждане от "лудост и популизъм".

Това стана ясно от изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В Брюксел пред журналисти той определи като грешка решението на Народното събрание, което беше подкрепено с гласовете на депутати от ГЕРБ, Атака и Коалиция за България.

Подведени от всеобщата лудост и от популизъм, 150 депутати на двете най-големи партии, гласуваха мораториума. В същото време - 20 души от „Атака” си приписват успех. Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан, обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост. От „Атака” са гласували 20 души, 59 от БСП, и 91 от ГЕРБ, общо 150 души, за което - предполагам - нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив", обясни Борисов.

По думите му - спокойно е можело да стане така, че да се направят конкретни забрани или ограничения. "За ислямистки фондации, цял списък имат в ДАНС кой не може и не трябва да закупува", посочи той.

Да остане възможност за европейските граждани, които са проверени, за които се знае, че идват и инвестират и няма нищо лошо, те няма да я изнесат, каза Борисов.

По думите му - благодарение на „Атака”, се изигра "много популистка игра, която народът възприе буквално: че ако няма мораториум, ще дойдат какви ли не, и ще изкупят българската земя, което по принцип не може да се случи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!