След общия мораториум ГЕРБ праща "Атака" на етична комисия

Елица Мартинова 25 октомври 2013 в 12:41 1779 0

Атака. Снимка: БГНЕС
Атака. Снимка: БГНЕС

Поведението на народните представители от "Атака", които миналия петък обградиха депутата на ГЕРБ Цвета Караянчева, да бъде разгледано в етичната комисия на парламента.

За това призоваха бившите управляващи в декларация, прочетена в началото на парламентарния контрол днес.

OFFNews припомня, че миналия петък депутатите стигнаха почти до бой, а след изказване на Цвета Караянчева няколко депутати на "Атака" я обградиха в пленарна зала, за да й потърсят сметка.

"Със своето поведение в пленарната зала те нарушиха правилника на парламента, преминаха границите на нормите на парламентарно поведение и пряко и грозно заплашиха депутат от ГЕРБ. (...) Безсрамието на тези депутати от "Атака", които се нахвърлиха към свой колега - жена, само защото тя каза неудобни за тях истини, е срам за българския парламент и най-ниското дъно на това, което искаме да наричаме парламентаризъм", пишат в изявлението си бившите управляващи. Декларацията бе прочетена от Ирена Узунова, която е член на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова контрира колежката си с твърденията, че поведението на "Атака" явно не е пречило на ГЕРБ във вторник, когато двете партии подкрепиха удължаването на мораториума. Червеният депутат отбеляза, че от случая, който ГЕРБ визират, е минала цяла седмица, без партията да реагира.

"Явно лудостта, която ви беше обзела във вторник, не вие пуснала до петък", заключи Манолова, отпращайки към думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера от Брюксел обяви, че депутатите му са подкрепили мораториума, защото са били обхванати от лудост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови