Quantcast

Радан Кънев: В Брюксел Борисов и Орешарски пледират невменяемост

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 21:43 4687 22

Радан Кънев

"И така. Борисов и Орешарски в Брюксел. Пледират невменяемост, причинена от патологичното желание да си направят кал и да се харесат на общата си куртизанка", коментира в профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Коментарът е по повод рязката смяна на позицията на Бойко Борисов. След като 91 народни представители от ГЕРБ в понеделник гласуваха предложения от "Атака" мораториум върху продажбата на земеделска земя на граждани на Европейския съюз, днес в Брюксел Борисов обясни, че той и депутатите му били подведени от общата лудост.

В подобна нелепа ситуация изпадна и премиерът Пламен Орешарски. Въпреки че повечето оратори от БСП от парламентарната трибуна се изказаха срещу предложението на "Атака", изненадващо при гласуването 59 червени депутати гласуваха за удължаване на мораториума. Днес в Брюксел Орешарски заяви, че решението на издигналата го партия трябва да бъде преразгледано.

"Брюксел не е нито жертвата на деянието, нито съдията по делото. "Увлечени в лудост и популизъм" нарушихте българската Конституция, застрашихте интереса на български граждани и ще ви съди българският избирател", пише още в коментара си Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ прекрачва добрия тон с доста остър финал за психическото здраве на депутатите:

Ако наистина не можете да контролирате емоциите си и да осъзнавате значението на постъпките си, не се лекувайте в българското Народно събрание. Има си места за настаняване, ще срещнете колегата Бонапарт. Даже неколцина. 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 11:58

Ех, весело е да гледам как се джавкате за глупости. Веднъж да има нещо дето "правоверните" не могат да го смелят елементарно на линията "десно-леву" и работата се оплеска, пък как си изяснявате отношенията като младежка компания, кой кого погледнал накриво и кой на кого намигнал на пикника, направо ми се прищя да ви черпя една кока-кола да се успокоите малко.
Хайде забравете за момент матрицата и елате в реалния свят:
БСП се оплесква винаги, но разчита на късата памет и ниската култура, винаги им работи и ще проработи и сега, затова не си го слагат на сърце. Комунисти няма отдавна в България, затова народонаселението знае само да верва и не мисли.
Батака намери златна възможност да се присламчи към нещо, дето не мирише на черна омраза и изглежда добро за обикновения чичо от село.
Боко както винаги иска да лавира между сърцето и интереса, при това да се хареса на всички, за да играе на хазарт с монетката, дето печели и от двете страни. Все пак там има избиратели фермери дето им се иска моратоиум, пък спонсорите отвън не са му много сърдити - едно извинение с ръка на сърцето им стига :)
Рифурматурсийъ блок както винаги използва левичарска логика за подкрепа на десни идеи, пак нападна конкурента за гласове, понеже му е измъкнато черджето изпод краката. Естествено че, ще нападне ГЕРБ, това е по лявоцентристката партия от БСП (според реалната класификация, не според лозунгите).
Ама за ДПС г-н Кънев скромно си мълчи нали, би трябвало да ги похвали, като са толкова "разумни" :)

25.10 2013 в 09:16

Клати, ама с двойно дилдо, и той е на другия край.

25.10 2013 в 08:58

Я пак. И с конкретни примери, че сънища ти не ми се слушат.

25.10 2013 в 08:44

Еее те и червените си признаха, че Пеевски е грешка... има неща с които грешки не могат да се случват. Не може Пеевски да е по важен от правителството и стабилността в една държава. Не може да клатиш правителството отклонявайки "на ужким" държавата от европейския и път.
Има рискове които не си заслужават. А и за какво клатене говорим? Това правителство си отива най-късно май месец. БСП няма да си го признаят, защото признаят ли го няма да изкарат и до май и ще дестабилизират Олигарски. Но е видимо. Предизборната кампания започна. Явно е че краденето даде резултат, партийните каси вече са пълни отново и предизборната кампания тече всеки ден и всеки час.

25.10 2013 в 08:37

"нормалността" не беше ли термин на кунева хаха. Поля расистко-фашизоидните ти коментари в тонове статии са далеч от "нормалността". Аз също съм учуден от коментарите ти тука ;)

25.10 2013 в 08:34

Няма да те разберат троловете. Но в този случай не мога да скрия симпатиите си към изказването на Раданчо. БСП и ГЕРБ са слаби и водят абсолютна популистка кампания, в борбата за всеки глас, вместо да водят страната в правилната посока.
На никой вече не му правят ежедневните и ежечасните катарзиси и невероятно обрати на Боко.
Силно показателна беше реакцията на Томислав Дончев в туитър -"Най-разумно е да мълча, както мълчах и в зала. Така депутатът от ГЕРБ коментира в Туитър решението на днешното заседание на парламента да удължи мораториума върху продажбата на земя на чужденци до 2020 г."

Както и в случая с Пеевски "невменяемост" е най-лекото извинение което могат да си намерят ...

25.10 2013 в 07:13

Точно така. Това му е ролята в момента.
И,между другото, тази гъвкавост е полезна. Какво лошо има да осъзнаеш и признаеш, че си допуснал грешка, да промениш мнението си и да се съобразиш с други аргументи. Мисля, че точно това липсва в качествата на сегашните управляващи.

25.10 2013 в 00:36

Борисов си има цел. Да клати червените... и си ги клати доста успешно. Скоро ще паднат

24.10 2013 в 23:38

Радан ще бъде дясно, чак когато някой от ЕНП се сети кой е тоя!? Задавате ли си въпроса, защо само Борисов ходи да се обяснява пред ЕНП, а Радан вижда лидер на ЕНП само ако има снимката му в портмонето!?

24.10 2013 в 23:09

И двамата в Брюксел, пледиращи невменяемост -- по-добре не може да се каже, но кой да слуша?