Ден 68: Протестиращите с дарение за близките на загиналите миньори

20 август 2013 в 20:00 3489 24

Снимка: Константин Павлов
Снимка: Константин Павлов

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават за поредна вечер в столицата. В края на демонстрацията бяха отворени кутиите, в които се събираха пари за семействата на загиналите миньори.

В последните няколко дни на протестите идват между 300 и 700 души. И тази вечер посещението бе в тези рамки. Хората се разходиха от Министерски съвет до Народното събрание, скандирайки срещу правителството. 

Пред Народното събрание бяха отворени двете кутии, в които се събираха средства за семействата на загиналите миньори. Парите бяха преброени в присъствието на много репортери. Събраните средства се оказаха 1100 лв. С посредничеството на екипа на БНТ, те ще бъдат дадени на близките на загиналите в "Ораново". 

Протестът мина без  инциденти и завърши преди 21.30 ч.

Хронология на събитията:


21.15 ч. - София - 
оказа се, че в двете кутии за дарения има 1110 лв. Екипъ на БНТ пое ангажимент да се свърже с близките на загиналите миньори и да им предаде парите. 

Снимка: Симона Костадинова

21.00 ч. - София - приключи броенето на парите, събрани за семействата на загиналите миньори. По-голямата част от протестиращите се разотидоха.  

 20.50 ч. - София - един от протестиращите тегли с въженце малко черешово топче. Хората скандират "Оставка"

Снимка: Симона Костадинова

 20.40 ч. - София - протестираща дама, която пожела да не се шуми излишно около нея, отваря кутията с даренията за семействата на миньорите, които загинаха в рудник "Ораново" край Симитли. Това е една от двете кутии, в които са събирани средства за тази кауза. Другата беше поставена от представители на т.нар. "асамблея". 

20.30 ч. - София - протестиращите скандират "Мафия" и "Оставка"

 

Снимка: Константин Павлов

 

Снимка: Симона Костадионова

20.25 ч. - София - протестиращите са пред парламента. Там се събират пари за семействата на загиналите миньори и за жената, чиито магазин бе унищожен при взрива на китайския ресторант в неделя.

 20.20 ч. - София - шествието пресича  "Раковска"

Снимка: Константин Павлов

 20.10 ч. - София -  шествието тръгва към парламента

 20.00 ч. - София -  протестиращите продължават да се събират

Снимка: Симона Костадионова

 

Снимка: Симона Костадинова

19.45 ч. - София - протестиращите се събират на площад "Независимост". Около 150 души скандират "Мафия" и "Оставка". Движението пред Министерски съвет е спряно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!