Quantcast

Ден 64: Контрите се прибраха, протестът продължава

Последна промяна на 16 август 2013 в 19:51 9625 52

Всичко, което се случи в София от 9.00 до 14.00 часа, даде тонус на вечерния протест срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Десетките автобуси и микробуси, с които бяха докарани привържениците на правителственото мнозинство, отпътуваха от столицата около 15.00 часа. 

По-голямата част от хората, които през деня протестираха срещу Орешарски започнаха да се събират пред Министерски съвет малко преди 20.00 часа. Към тях се присъединиха и много хора, които се връщат в столицата след края на отпуските си. В шествието към парламента се включиха около 700 души, а протестът продължи малко повече от час. 

 Хронология на събитията: 

21.20 ч. - София - По-голямата част от хората се разотидоха. Днешният протест е към края си. 

21.05 ч. - София - Около 200 души останаха на протеста. В момента те са пред главния вход на парламента.

20.45 ч. - София - Хората се спряха пред задния вход на НС. Скандирания "Оставка" и освирквания за полицаите.

20.35 ч. - София - протестиращите заобикалят парламента и тръгват към храм-паметника "Св. Александър Невски"

20.20 ч. - София - шествието тръгва към парламента с викове "Оставка". Един от протестиращите е издигнал лозунг с надпис "Не погребвайте държавата ни", 

20.00 ч. - София - група протестиращи започнаха да дърпат металните заграждения пред Министерски съвет. Полицаите ги предупредиха да спазват обществения ред и положението се успокои.

19.45 ч. - София - хората се събират на пл. "Независимост" и скандират "Оставка"  

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2013 в 12:11

Мойто момиче, аз осигурявам пенсиите на 5-6 пенсионера и започва да ми писва от тях и от теб. Това което са изработили на времето, е присвоено от приятелите на Овчаров, Станишев и Доган.

Не искам с моите пари БСП, ДПС и ГЕРБ да ти плащат на теб да дрискаш тук. OFF-NEWS моля вземете мерки!

17.08 2013 в 06:41

Отначало беше като през зимата на 97-ма - всички се стреснаха, и се уплашиха. После се сетиха какво стана тогава, туриха паничките пред колибките си, и клекнаха отстрани с доверчиви погледи, и преданно изплезени езици.
И внезапно всичко се обърка - никое от важните посолства не прати заповед:) Маловажните европейски нещо измяукаха, ама като нямат бомби, газ, или Ню Илиянци - кой да им се върже. Три недоразбрали ученички и две лелки се разплакаха на изпроводяк на някви пенсионирани чички - посланници на бивши държави, и работата пак затихна. Вчера за малко уж пак да стане нещо, ама за някви жълти стотинки, половин милиард евро, кой приличен посланник ще си разкарва шефиорчето, ей го в Гърция, хвърлят по 15 милиарда на всеки три месеца - и кво?
Ох, тежко ...((( Тва, да протестуваш в днешно време си е гърбава работа, вервай ми брато!
А па да бегаш от Русия кога тя не че не те гони, ми не ще да чуе за тебе - ...

17.08 2013 в 04:53

Още един ден в безсмислено крякане по жълтите павета, и без ясно лице на протеста. За 2 месеца не успяха да излъчат поне няколко представителни лица, ей така, за разпознаваемост. Банката с кадри на дедо им Шорош е пълна с посредствени сиви лица.

Анонимна мъглява маса, хранеща се от подаяния на чужди НГО-та. Тиквоча направи грешка, че не подкрепи политически протеста, така поне щеше да бъде ясно какво и защо се иска. Това да се криеш зад гърба на протестърите не му прави чест. Нищо не е научил от Винету.

17.08 2013 в 03:59

Момчето вече май е Хай, айде простено му е, не издържа на напрежението, случва се...

17.08 2013 в 02:20

На знам как сте "по места", пък аз знам вече куп хора, които се възмущават, когато ги наричат "десни", в днешната терминология. Стари семейства, за които "комунист" и "антихрист" са тъждествени понятия. Вече ми разказаха може и детски, но спомени за началото на фашизма. Не че исках да ги слушам, когато сам бях дете съм слушал достатъчно. Както и за комунизма.
Помолих едни младежи да прегледат интернета, от началото на протестите, насам. Трупат архиви. Дойдоха - смеят ми се в лицето, казват - същото като 34-та. Аз се изпиням да им разправям че не е, а те се смеят още повече, и ми показват изрезки от тогавашните вестници.
Нормални младежи, не са чували, и не се интересуват кой е Хитлер, кой БСП, че може да е "коя" също не подозират, те изобщо не разбират понятието "партия". Чували са го, интуитивно го разбират, но не го усещат. Също както журналистите - женския род, пълният член, и склоненията:)

17.08 2013 в 01:54

Каза безсмислица.
Казвай само ако имаш нещо за казване.

17.08 2013 в 01:29

:))) Това па какво беше?

17.08 2013 в 00:27

Напротив. Правителството подаде триумфално оставката си още на 14-ти юни 2013г.
Все още обаче на лидера на БСП не му се иска да повярва, че изгуби всички битки и заедно с това изгуби и войната.
Дано се задържи още някой и друг месец за да направи това, което Жан не успя да направи през 97-ма - да досъсипе терористична организация БСП. После когато дойде нормална партия на власт - тя ще свърши останалото - ще вкара БСП и ДПС в нелегалност :)

17.08 2013 в 00:23

Ти БСП-провокатор или ДПС-провокатор си?
Само на Атака агитките ли имат право да пикаят из столицата?
Защо се пробвате да разделяте народа?
Защо сами си обиждате електората?
Защо оставихте своя електорат да удари такова дъно?
Защо превърнахте електората си в крепостници?
Електоратът Ви го докарахте до това окаяно състояние, също както докарахте до окаяно положение летящата си чиния на Бузлуджа.
Електоратът Ви е огледало на Вашата душа :) Гордее ли Ви?

17.08 2013 в 00:19

Хахаха :)
Животе, животе. Усещаш ли, че губиш почва под краката?
ДАНСwithme победи!