Ден 32: Развръзката не се вижда (на живо)

OFFNews 15 юли 2013 в 19:42 15516 28

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски преминаха психологическата граница от един месец, с което прогнозите за развръзката им стават все по-недостоверни.

За 32-ри ден хиляди граждани се събраха на митинг пред Министерски съвет, а след това започнаха обиколка на централните столични улици. Днешното шествие направи една обиколка около парламента, а след това се насочи към "Орлов мост".

Това бе един от най-спокойните дни от протеста и според някои демонстранти причината е, че хората имат нужда от почивка преди планираното за утре шествие до посолството на Германия. Един от акцентите на деня бе поставянето на плакати с надписа "Оставлка" в ръцете на много от статуите в центъра на града.

Хронология на събитията (Обновяваме постоянно):

22.15 ч. - София - около 300 души продължават да протестират на "Орлов мост". Движението все още е блокирано.

21.30 ч. - София - няколко хиляди души са се разположили в отсечката от Ректората до "Орлов мост" и скандират "Мафия" и "Оставка". Тази вечер протеста премина подчертано вяло и лежерно. Едно от обясненията на част от протестиращите е, че целта е била хората да си починат малко преди утрешната разходка до посолството на Германия в очакване на анонсираната целодневната блокада на парламента в сряда.

21.15 ч. - София - младежи обновяват рисунката на Мадарския конник на "Орлов мост", а изписаните градове около него се увеличават. Тук са и музикантите от D2, които също подкрепят протеста.

21.00 ч. - София - по-голямата част от протестиращите се насочи към "Орлов мост", но доста хора останаха пред парламента, където продължават да скандират "Оставка"

Вижте видео от днешния протест.

20.50 ч. - София - множеството отново е пред парламента и скандира "Мафия" и "Оставка"

20.35 ч. - София - шествието тръгна към ул. "Раковска". Не един от плакатите пише "Не се фукайте с измислени подписи "За', а излезте като нас с имената си"

20.30 ч. - София - протестиращите вече са до загражденията между храма и Синодалната палата, които са изтеглени на близо 200 метра от парламента и скандират "Оставка"

20.25 ч. - София - шествието завива по бул. 'Васил Левски" към Паметника Левски, а на ул. "Оборище" свива наляво към катедралния храм "Св. Александър Невски"

20.20 ч. - София - освен самолетната перка, пилотът от Паметника на българския летец, който се намира до парламента, държи трикольор и надпис "Оставка" 

20.15 ч. - София - пред парламента са застанали мъж и жена в народни носии, както и макет на летяща чиния, с която да "излетят" депутатите

20.10 ч. - София - първите редици на протестиращите достигнаха до парламента.

20.00 ч. - София - шествието тръгва към парламента, водено от музиканти с тъпани и жена с народна носия.

19.45 ч. - София - един от демонстрантите носи плакат, на който пише "БСП+ГЕРБ е по-гнусно от ДПС+Атака"

19,30 ч. - София - протестиращите се събират на площад "Независимост", скандирайки "Оставка" и "Мафия"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!