Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Дъновистите празнуват Космическата нова година

Последна промяна на 19 август 2012 в 08:24 1827 3

Дъновистите посрещат Слънчевата нова година, Снимка: БГНЕС
Дъновистите посрещат Слънчевата нова година, Снимка: БГНЕС

На днешната дата, 19 август, последователите на духовния учител Петър Дънов посрещат Космическата нова година.

За да почете празника „Бялото братство” се събира на Седемте рилски езера. Те посрещат изгрева на молитвен хълм. Дъновистите застават с лице към слънцето, за да го почетат с обичайните движения, които учителят им е посочил като духовен танц.

По-късно край езерото Бъбрека те ще изпълнят традиционния си танц „Паневритмия”. За него дъновистите са облечени в бяло и се събират в концентрични кръгове, които символизират слънцето. Някои последователи изпълняват на цигулки музика, композирана от Петър Дънов специално за случая.

„Паневритмията” е един от най-значимите елементи в учението на Дънов. Според „Бялото братство” този танц е вибрация на целия космос.

Танцът продължава повече от час и се развива в четири части – Здраве, Хармония, Уравновесяване и Веселия. Изпълнява с 28 точно определени движения, чрез които според вярванията участниците събират космическата енергия.

Освен духовно мероприятие, празникът на Дъновистите е и дългоочаквано туристически събитие, на което ежегодно се събират български и чуждестранни посетители.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2012 в 00:18

http://www.sofiautre.bg/kolonkata_na/svetoslava_tadarukova/5951-chernata_strana_na_byaloto_bratstvo

20.08 2012 в 00:15

Nikola Chuhlev
Писмо до първата медия

Здравейте, през последните няколко месеца излезнаха шокиращи разкрития за ппрестъпления в Общество Бяло Братство.
Тази организация се оказва частно дружество на няколко заинтересовани семейства, които правят доста добри пари мамейки хиляди последователи, като прибират дарения и имоти за стотици хиляди годишно!

...Общестео Бяло Братство отказват да дадат каквато и да информация как се изразходват събраните средства, въпреки че са длъжни по закон.
Обществото беше уличено във фалшификации на протоколи и банкови документи, черни каси, укриване на данъци и дори заплахи с мутри.

Моля вижте следните няколко клипа и информирайте българската общественост да нямат доверие на тази организация и да не ги спонсорират.

http://www.youtube.com/watch?v=Gh5RZdnGZa4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W1UUyKyDKqc&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=-Em0-grxNYU&feature=plcp

Общество Бяло Братство не представлява Учението на Бялото Братство, което е представено от Учителя Петър Дънов.
Обществото е регистрирано в разрез с правилата дадени от Учителя и се явява Нелигитимно от духовна гледна точка. А от светска това е една много добре организирана секта-фирма за правене на много пари!

19.08 2012 в 11:06

Моля оф-медиаторите да помислят за снимки на поляните преди и след "духовното мероприятие", да видим как са си изчистили после, че имам лоши спомени....