Чичото на удавените в Гърция българчета обвини баба им за убийството

Вероника Шербанова 06 август 2013 в 16:39 2558 6

Полиция
Полиция

13-годишният чичо на двете удавени в Гърция българчета промени версията си за случилото се, като обвини за убийството бабата на двете деца, съобщи newsbg.eu.

13-годишното дете е основният заподозрян за смъртта на 4-годишния Динко и 7-годишния Иван, които се удавиха в напоителен канал в Стрефи преди седмица.

Няколко дни по-късно момчето беше задържано, след като до канала беше открита негова тениска. По време на разпита то призна, че е удавило братчетата. Според показанията му мотивът бил ревност – то ревнувало баща си, защото обръщал повече внимание на двете удавени деца, отколкото на него.

Малко по-късно обаче детето променило версията си и твърдяло, че не е било на мястото, където са починали момчетата, а убийството е извършено от баба им, мащеха на баща им.

13-годишното момче обяснило, че при първия разпит му бил оказан натиск и затова е направило самопризнание. Според полицията обаче още от самото начало момчето било придружавано от психолог. В същото време стана ясно, че разпитът е продължил 3 часа, като детето обяснило, че не е било в района, в който са изчезнали братчетата.

Двете деца изчезнаха миналата сряда. Майка им разказа, че те са тръгнали към къщата на баба им около 15 часа, но не са стигнали дотам. Когато не се върнали, родителите се обърнали към полицията и започнало издирване.

Момчетата бяха намерени мъртви ден по-късно. Бащата на децата обвини за убийството своята мащеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови