Бургазлийка върна 12 хиляди евро на собственика им

Кирил Хараланов 15 август 2013 в 21:56 3601 5

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Жителка на  Бургас намери 12 хиляди евро и ги върна на собственика им. Случката се е разиграла в Созопол.

Маруся Русева работи в джаз-клуб в Созопол. Когато се прибира вечерта в къщата, където живее под наем, жената намира на стълбите пред жилището си черен пакет, за който първоначално си помислила, че е пълен с наркотици. 

След като занесла пакета в стаята си, Маруся видяла бележката за транзакцията от банката. На нея било изписано името на притежателя на парите. Сумата била 12 000 евро.

Бургазлийката първоначално се зарадвала за намерените лесни пари, но след това си казала, че парите трябва да бъдат върнати на собственника им.

В момент, в който се преобличала, жената чула шум от съседната квартира. Оказало се, че собственикът на парите отседнал в съседна къща и започнал да издирва изгубения пакет. След като жената го разпитала за сумата и транзакцията от банката, тя му върнала парите.

Късметлията се оказал Чоно Делиев, българин, живеещ 20 години в Ирландия. След като си получил парите, той дал на Маруся 100 евро за благодарност. Освен това Делиев поканил жената да му гостува на Острова, където той живее и работи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!