БСП смята да съди държавата за водното огледало в Кърджали

25 ноември 2012 в 18:13 2015 1

Димчо Михалевски. Снимка: БГНЕС
Димчо Михалевски. Снимка: БГНЕС

Българската социалистическа партия обмисля да даде министерството на регионалното развитие (МРРБ) на прокуратурата заради забавеното плащане на Водното огледало в Кърджали. Това обяви днес в Кърджали депутатът от левицата Димчо Михалевски, който беше зам.-министър на регионалното развитие в предното правителство на тройната коалиция.

Мотивът за сезиране на прокуратурата са натрупаните заради забавянето лихви в размер на 6 милиона лева, обясни Михалевски. "Щетата за държавата от натрупаните 6 милиона лева лихви е пряка. Защото срещу нашите 75 милиона лева, колкото излезе стойността на Водното огледало, има реално свършена работа, при това проверена от много институции, а срещу тези 6 милиона лева няма нищо", каза той.

По думите му, забавянето е било проява на "безстопанственост и ощетяване на бюджета", наказуеми според Наказателния кодекс. Формално отговорността е на президента Росен Плевнелиев, който оглавяваше МРРБ по времето, когато са натрупани лихвите, посочи Михалевски.

Проектът беше доплатен на строителя едва тази година. Според депутата, доплащането все пак е било направено, защото управляващите разбрали, че  са "нагазили закона".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews