БСП предлага приемни семейства за възрастни

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 15:03 1554 5

Пенсионер. Снимка: БГНЕС
Пенсионер. Снимка: БГНЕС

Самотните възрастни хора да бъдат настанявани в приемни семейства, ще предложат от "Коалиция за България" в подготвян законопроект за възрастните хора.

В кулоарите на парламента председателят на социалната комисия Корнелия Нинова заяви, че идеята е дошла от пенсионерските клубове и е била добре приета от депутатите на левицата.

Предложението касае възрастните хора, за които няма кой да се грижи.

Нормативен акт ще урежда правилата и условията за подбор на семействата, които искат да споделят дома си с възрастни хора с нужда. Ще бъдат създадени специални критерии и ще бъде регламентирано заплащането, което тези семейства ще получават срещу грижите си.

Възрастните хора, които се възползват от тази възможност, няма да губят правото си на пенсия, а след смъртта им приемните семейства няма да ги наследяват.

В момента текат обществените обсъждания по текстовете, в които участват пенсионерските клубове, кметовете на общини, областните управители и различни асоциации. Очаква се, че законопроектът ще бъде готов до края на годината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 06:41

Ако бяха опукали пенсионния фонд, за да строят заводи гиганти, пак щеше да е разбираемо, но те го опукаха, за да си напълнят джобовете! Не ги е срам, не ги е грях! Не ги интересуват, как се чувстват хората, работили цял живот и гладуващи на старини.

24.10 2013 в 18:09

Има грешка! Да се чете: Висшия партиен съвет на БСП иска да осинови пенсионерите на България! Браво! Те са толкова богати, че могат да си го позволят!

24.10 2013 в 16:55

След като им опукахте пенсионния фонд, за да строите заводи гиганти, тиган на Бузлуджа и други такива простотии, сега зовете семействата да се грижат за визрастните хора. Как не ви е срам, как не ви е грях! Как смятате. че се чувстват тези хора, третирате ги като предмети. Е няма по света такава идиотска партия като тази!

24.10 2013 в 15:34

Аз пък предлагам ВСИЧКИ депутати от настоящето НС да бъдат въдворени на принудително лечение на 4-ти километър за минимум година.

24.10 2013 в 15:12

Ехааа, как ще се разиграват наследствени имоти, ехееее.