БСП няма да преразгледа решението за Пеевски

OFFNews 14 юни 2013 в 17:54 1837 6

Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС
Атанас Мерджанов Снимка: БГНЕС

БСП няма да ревизира решението си за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Позицията беше заявена от заместник-председателя на „Коалиция за България” Атанас Мерджанов след заседание на парламентарната група.

Според Мерджанов Народното събрание вече се е произнесло по въпроса и това е позицията на парламентарната група, съобщава Нова телевизия, като се позовава на БТА. По думите му настроението в групата било нормално, работно.

Младен Червеняков, който не участва в гласуването на кандидатурата на Пеевски, също потвърди, че към настоящия етап няма вероятност за преразглеждане на решението.

Той каза, че на заседанието на групата са поговорили и са се чули повече аргументи.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев настоя парламентът да преразгледа решението си за избора на Пеевски. "Кредитът ми на доверие се изчерпа. Очаквах изборът на председател на ДАНС да бъде направен по прозрачен начин, а не за 15 минути. Настоявам Народното събрание да преразгледа назначението на Пеевски", заяви Плевнелиев пред журналисти. Следващия четвъртък ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще бъдат обсъдени реформите в сектор "Сигурност".

Ето и видео от протеста срещу Пеевски в София тази вечер:

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови