БСП бунят контрапротести във ВУЗ-ове и винят студентите в политическа дейност

30 октомври 2013 в 11:17 3579 9

Ваня Добрева Снимка: Личен архив/Facebook
Ваня Добрева Снимка: Личен архив/Facebook

БСП подбуждат към контрадействия срещу протестиращите студенти, включително чрез техни колеги, и едновременно с това ги обвиняват, че извършват политическа дейност в университетите.

Обвинението за политическата дейност отправи червената депутатка и бивш зам.-министър на образованието Ваня Добрева в интервю за bTV. Попитана за уточнение какво има предвид под политическа дейност в конкретния случай, Добрева отговори: „Струва ми се, че има странно разделение, което правим всички. Съгласни ли сме, че политическата акция означава оставка? Не чух нищо за таксите на студентите, БВП за образование, условията, в които се обучават. Когато се казва оставка на всяка цена, е един политически партиен елемент”.

Фейсбук групата "Освободи СУ", в която се обсъждат инициативите за контрамерки срещу студентите, които окупират университети.Във Фейсбук Добрева участва в затворената група "Освободи СУ", от която излизат инициативи за контрадействия срещу протестиращите студенти. Същия статут има и депутата от Коалиция за България Борис Цветков, който се опита да нахлуе в сградата на окупирания Ректорат на СУ заедно с група момчета с бръснати глави.

Администраторите на групата са изявените контрапротестиращи Кристиян Калчев, Габриел Драгиев. От днес е прибавен и трети администратор - Габриела Ондин.

Добрева директно обвини студентите, които искат оставка на коалиционното правителство на БСП и ДПС, че са "хора, свързани с ДСБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!