Борисов предпочете партийна сбирка във Виена пред КСНС

Юлиан Христов 20 юни 2013 в 11:05 5040 16

Бойко Борисов напусна КСНС. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов напусна КСНС. Снимка: Сергей Антонов

Бойко Борисов замина за участие в срещата на върха на Европейската народна партия (ЕНП) във Виена.

Само минути, след като той напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента,  под предлог, че не може да бъде съпричастен с антидържавническото и безотговорно поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров, от партийната централа обявиха, че Борисов заминава за Виена.

Срещата на върха е планирана за 13.00 ч местно австрийско време и се организира по покана на председателя на Австрийската народна партия, вицеканцлер и министър на външните работи Михаел Шпинделгер. От 14.30 часа е планирана среща на Бойко Борисов с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. 

На въпрос на журналисти защо напуска, Борисов обясни: "Тъй като в Австрия имаме среща с председателите на ЕНП, Среща на върха, и ще трябва да отида, а и скандалното поведение на Волен Сидеров, който буквално вече урони престижа на всички институции, не ми дава основание да стоя на този съвет."

След като напусна президентството Борисов хвърли поредната бомба пред медиите - той обясни, че е имало заговор да бъде арестуван и убит в ареста. Поръчката била на Ахмед Доган, а изпълнителят трябвало да бъде Делян Пеевски като шеф на ДАНС. Планът бил осуетен от протестите. 

На заседанието на КСНС ГЕРБ се представлява от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!