Борисов: На левия избирател му писна БСП да зависи от Сидеров

Елица Мартинова 28 юни 2013 в 16:03 2372 7

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

„Не знам докога БСП ще оставя историята на своята партия в ръцете на такъв човек като Волен Сидеров. Не знам дали на симпатизантите на БСП им е приятно и дали са гласували ДПС да им определя кой ще им бъде на ръководните постове, а „Атака” и Волен Сидеров – дали изобщо ще бъдат на власт. С неговата наглост и желание да демонстрира как е хванал БСП и ДПС в хватката си, той прави изстъпления, които минават границата на приличието“, това заяви в коментар по политическата обстановка в страната лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“.

По думите му БСП явно са готови на всичко, за да останат на власт поне за няколко месеца.

Според Борисов намерението на парламента да отнеме субсидиите на малките партии ясно показва, че управляващите в момента се страхуват от опозицията и от битка на следващите избори. По думите на експремиера, ако се назначат избори още тази година, конфигурациите в парламента ще бъдат коренно различни, защото гражданите за видяли истинските намерения на левицата.

„Ако сега има избори, и на хората им е ясно как ще бъдат управлявани, ще видите, че конфигурациите в парламента ще бъдат коренно различни. Не случайно, за пореден път, са триковете им, с отнемане на субсидиите на малките партии. Малките партии, на които не им достигна малко, за да минат прага и да влязат в парламента, искат да ги лишат от пари, за да няма кой да бъде допълнителна алтернатива за коалиционен партньор в следващия парламент“, каза лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че въпросът с оставката на кабинета не стои на дневен ред, защото незабавните избори биха обслужили единствено интереса на бившите управляващи, които са реалната алтернатива на БСП.

„Лютви Местан е прав – на ГЕРБ няма алтернатива. Българите избраха партия ГЕРБ за първа политическа сила. Той е прав – друга алтернатива не се е появила. За пръв път в новата история, партия ГЕРБ, за втори път последователно, печели изборите. И побеждава БСП и ДПС досега на всички избори, на които са се появили. За каква алтернатива говорим? Те не са алтернатива. Третата, най-малобройна партия, ще определя кой какъв е в България – това българите не са го пожелали, и затова е цялото напрежение. Десетки хиляди по улиците. Само милион и сто хиляди са избирателите на ГЕРБ, които нямат представителство във властта. Като прибавим сините, като прибавим на г-жа Кунева избирателите, като прибавим на партия НФСБ, РЗС – виждате – милиони хора не са представени в момента”, коментира думите на Местан Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!