Борисов: Парламентът е обсаден, ГЕРБ не могат да се върнат в зала

Елица Мартинова 28 юни 2013 в 12:15 4496 16

Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

"Парламентът така е обсаден, че и да иска човек, няма как да се върне в него". Така експремиерът Борисов отговори на въпроса дали ГЕРБ възнамеряват да се върнат на работа.

Според Борисов съществуването на Народното събрание е безсмислено, тъй като и депутатите, и министрите са изгубили всякакъв кредит на доверие.

"Говорят неща, които са противоположност на това, което говориха през февруари, когато бяха протестите и то за цената на тока. Те казваха - "Незабавно оставка", а сега щяло да стане криза", коментира Борисов.

По думите му БСП и ДПС умишлено плашат хората, защото се опитват да се задържат на власт с цената на всичко. Като доказателство за думите си той изтъкна обсъжданите в комисия промени, които ще орежат субсидиите за малките партии. По думите на Борисов това е опит да се смаже опозицията.

„Ние сме предложили в Изборния кодекс, всички ще бъдат удовлетворени и това вече е демокрация. Който, каквито резултати постигне, така ще се подреди народът. Вие видяхте, че първото нещо, което направиха, беше да орежат субсидиите на малките партии, които имаха 3, 3, 5% и които по принцип са наши бъдещи партньори. Те просто искат да останат както едно време – ДПС, „Атака” и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали:, посочи експремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews