Местан: ГЕРБ уби дясното

Елица Мартинова 28 юни 2013 в 13:21 3313 5

Лютви Местан, ДПС Снимка: БГНЕС
Лютви Местан, ДПС Снимка: БГНЕС

„ГЕРБ уби дясното в българската политика, погълна дясното и то се претопи в ужасен квази десен политически субект в лицето на ГЕРБ. Цветанов като политик, като ценности е всичко друго, но не и дясно. Има нужда от автентичен нов десен политически субект. Едно е необходимостта от десен политически субект, съвсем друго е той да се случи и да бъде припознат като алтернатива”, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Председателят на ДПС коментира, че българският политически живот се намира в дълбока криза заради отсъствието на автентичен десен проект.

По думите му до средата на 41-ото Народно събрание "Синята коалиция" е изпълнявала тази роля, но тя се е разпаднала под натиска на ГЕРБ.

Местан подчерта, че въпросът за оставката на правителството не стои на дневен ред. По думите му кабинетът на Пламен Орешарски няма алтернатива.

Според лидера на ДПС скорошни предсрочни избори биха обслужили единствено интересите на ГЕРБ.

"В момента основният политически въпрос е каква е алтернативата на Пламен Орешарски. Ако е Цветан Цветанов и Бойко Борисов, това не е алтернатива. Когато се появи алтернатива, тогава може да се мисли и за избори. В това число и за предсрочни. Но дотогава ние няма да обслужваме сценария на Цветанов за бърз реванш", категоричен бе Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!