Борисов: Категорична победа на ГЕРБ ще запази стабилността

Мая Младенова 02 януари 2013 в 09:47 3016 13

Бойко Борисов СНИМКА: БГНЕС
Бойко Борисов СНИМКА: БГНЕС

Изборите са важни да запазят политическата стабилност, да не се разклати държавата. А тя може да се запази само с категорична победа на ГЕРБ.

Това коментира премиерът Бойко Борисов в навечерието на Нова година в кратко интервю, дадено за три медии - БНТ, bTV и TV7.

"Вие виждате, другите партии са с по 5, 7, 15%, какво ще направят? Коалиция пак", запира риторично министър-председателят. И даде пример с казуса край Несебър. Ако на власт била коалиция, отговорността щяла да се размие, смята премиерът.

Имаше много тежки моменти през 2012-а, но имаше и много добри. Най-голямото предизвикателство беше да вкараме пари в държавата. И за радост от Брюксел ни преведоха всички. Над 4 млрд. и половина са влезли в българската икономика благодарение на нас, че отворихме европейските програми, направи равносметката си Борисов.

Очакванията му за 2013-а са: "Да си достроим магистралите, да си построим инфраструктурата, да си направим музеите, да продължим да строим църкви, манастири. Повече пари даваме в здравеопазването - хубаво е и то да стане по-добро, след като има толкова голямо финансиране."

Запитан какво развитие на кризата очаква, Борисов отговори: "Да не си разваляме Новата година. След като президентът Обама си прекъсва отпуската, защото има опасност от фалит, смятайте каква опасност има за другите държави с по-слаби икономики и по-слаби финанси. Затова голямото предизвикателство беше да спасим България да не изпадне в центрофугата, в която изпаднаха Испания, Италия, Гърция. Ако беше тройната коалиция, щеше да се разсипе държавата, отдавна да сме потънали."

Накрая Борисов си пожела една любима мисъл на неговия дядо - кКойто каквото ни мисли, да му се случи два пъти. "Понеже аз на българите им мисля само хубавото и да са живи и здрави, искам това двойно да ми се случи и на мене."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!