Quantcast

Болни бежанци, опасни стърчащи жици и тотална мизерия в приют в София

Последна промяна на 14 октомври 2013 в 14:59 3733 20

Болна сирийска жена, оставена без лекар в приюта
Болна сирийска жена, оставена без лекар в приюта

Сирийските бежанци в софийския квартал Военна рампа са „приютени“ в крайна мизерия – по 60 души в стая, с кошмарно мръсни тоалетни, без нито един лекар за болните, със стърчащи електрически кабели от стените. Това показа репортаж със скрита камера на БНТ в импровизирания от държавата център за временно настаняване на сирийските имигранти.

Бежанците, които заради нехигиеничния приют са застрашени от зарази, са напълно лишени от медицинска помощ, а в дома няма и представител на агенцията за бежанците.

Сирийско момиче е откарано с перитонит и спонтанен аборт от Спешна помощ, разказва един от доброволците, които носят хранителни продукти и дрехи пред камерата на БНТ. "Има с хепатит, с туберкулоза, некъв африкански грип...", казва още мъжът.

Агенцията за бежанците няма щатни позиции за персонал, който да поеме новите места за настаняване на бежанци в столицата. Така новият председател на агенцията Николай Чирпанлиев обясни потресаващите сцени, които показа разследването.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2013 в 21:07

да

15.10 2013 в 12:03

Айде и ти се опомни. Ония бежанци са били българи, тия са хем друговерци, хем чужди.

15.10 2013 в 12:00

Аха. Точно това е пътя към унищожаването на страната. Създаването на компактни групи чужденци. Нали именно затова и турците ни ги докарват тука.

15.10 2013 в 10:30

Бях го писал вече някъде:
да ги пратят в обезлюдените райони - в селата-призраци има поне къщи и по някой останал жив старец. Подписват, че ще живеят и отглеждат селскостопанска продукция, дават им накуп за половин година полагащите се пари /не 65-те, а хилядата/, правят ремонт на къщите и понапълват призрачните места. Ще имат дом, двор, земя някаква. Но ще трябва да поработят. Ще са нужни и земеделци, но и строители, майстори, механизатори - изобщо това би имало добър ефект за всички.

15.10 2013 в 09:02

IP, приемам думите ти като комплимент от брат, за който завършеността е недостижимо съвършенство.

15.10 2013 в 07:51

Stiga be hora, opomnete se! Polovinata ni natsiya sme potomtsi na bezhantsi- Iztochna Trakiya, Makedoniya, Rumaniya I Serbiya. Znaete li kolko miserni sa bili trakiiskite bulgari kogata sa doshli v Bulgaria?

Tezi hora ne byagat ot dobro, smilete se!
<em>Моля, пишете на кирилица!</em>

15.10 2013 в 00:53

Чувам че и болести ще ни навлекат, зараза ! Пазете се от тях! От мърсотията си ще се поболеят още повече! А и нас ще заразят! Не знам кой лекар би се съгласил да иде в това бунище и да ги лекува!

15.10 2013 в 00:46

Браво! Подкрепям F1 и Професор Балкански! Абсолютно вярно е всичко казано от тях! Арабите са мързеливо племе и искат всичко наготово да им се поднася като че ли целия свят им е длъжен! Да се махат!

15.10 2013 в 00:40

Aйде стига с тия бежанци бе! Помислете майко и за нашите болни пенсионети че са допринесли с нещо на тая скапана държава ! Помислете и за болните ни деца, че парите до никъде не им стигат за лечение! А защо не помислите и за бездомните животни , за повечето са нужни лечения и приюти , мръзнат и на дали ще доживеят тая зима ... Защо са ни тия бежанци бе хора, защо ? Да ги прибере някоя по богата държава ! Нашата е много бедна и за нас няма камо ли за тия бежанци! А малко ли са ни нашите цигани които издържаме и лежат на нашите гърбове цял живот, та сега и тия ...а? Я се замислете малко!

14.10 2013 в 23:36

Навремето обикалях по българомохамедански села. Беднотия до шия. Съборетина от турско на два етажа, покрива тече, цялото семейство, млади стари и домашни животни сврени на приземния етаж. Няма ток вода, поне имаха фелдшер. Сега в някои български села и това няма. За черните поделени в казармата изобщо не ми се говори, няколко пъти карах арестанти до тях.

Сега тия бежанци ги гледам, че са с претенции, и не знам защо някой не им каже, че са дошли в най-бедната страна в периферията на Енропа? Иначе всички със скъпи смартфони, някои си признават - и с банкови сметки. Изхвърлили дрехи, защото не били за този сезон. Ами за другия?

Ще настъпи момент, когато не само ще се затворят границите за подобен външен натиск на имигранти, но ще трябва да се решава радикално и какво да се прави с тая огромна маса вече натурализирани, но неинтегрирани в европейската цивилизация пришълци. Подозирам, че няма да е по различно от вече успешно изпробвани през ВСВ практики. Само че тоя път западняците няма да има кой да ги спасява.