Бойко: Кабинетът да подаде оставка заради катастрофата при Яна

Нели Чолашка 19 август 2013 в 13:43 5885 70

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Призовавам за оставката на госпожата строителен министър (Десислава Терзиева), както и на целия кабинет "Орешарски". Това обяви в официално обръщение лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод тежката катастрофа с две жертви при гара Яна.

Обръщението започва със съболезнования към близките на жертвите при катастрофата.

Борисов призовава също прокуратурата да се самосезира заради "престъпното нехайство" на строителната министърка Десислава Терзиева.  

"В последните дни на няколко пъти настоях управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера, колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра.

С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони. Това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях, очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване", обяви бившият премиер.

В петък на извънредното заседание на парламента Бойко Борисов попита попита защо не се пуска движението по в този участък, след като е готов.

“Попитайте тая строителната министърка, че съм я запомнил като цикламеното костюмче защо не отварят “Хемус” при Богоров. Сега е тапа и хората стоят с часове.

Готова е магистралата, за една нощ могат да я завършат и в събота и неделя хората да я ползват”, коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!