Бисер Миланов: Не организирам контрапротест, даже няма да ходя на него

Владимир Йончев 03 септември 2013 в 19:26 3454 21

Бисер Миланов
Бисер Миланов

Два часа след като публикувахме статията "Петното води 3000 от "Ботев" (Пловдив) на контрапротест, в редакцията се обади Бисер Миланов, за да каже, че информацията е невярна.

Нямам нищо общо с подобна организация. Не знам нищо за агитки на "Ботев", не организирам контрапротеста и дори няма да ходя на него. Протестът, с който аз съм свързан, е друг - от 18 часа пред американското посолство срещу войната в Сирия, каза Миланов.

Той помоли да не бъде наричан повече "Петното", а да бъде представян като Бисер Миланов от движение "Справедливост".

Информацията за участието на футболната агитка на "Ботев" бе опровергана и от източникът ни, който на 15 август ни съобщи за подготвеното от БСП и ДПС докарване с рейсове на "контрапротестиращи" от провинцията, за което OFFNews пръв написа.

Слухът за Петното и агитката на "Ботев" беше пуснат, за да се уплашат хората и да не отидат на протеста. В действителност БСП пак ще докара хора от провинцията, но този път ще са по-малко и ще се преглеждат предварително, за да няма такива недоразумения като на 16 август.

Целта не е да се симулира, че протестиращите и контрапротестиращите са равен брой, целта е да се осигури зона, през която депутатите да излязат, без да бъдат набити, каза източникът ни.

От пресцентъра на БСП, както и миналия път, казаха, че нямат нищо общо с организацията на контрапротестите.

"Не го организираме ние, предполагам, че го правят от инициативния комитет, който се занимава с тези неща", коментира за утрешния контрапротест около Народното събрание шефката на пресцентъра на БСП Бояна Бозаджиева.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!