Без сняг и температури до 5 градуса на Нова година

26 декември 2012 в 18:15 1510 0

Слънчево и без валежи от сняг ще е времето на Нова година. Снимка: Mogens Lauridsen/sxc.hu
Слънчево и без валежи от сняг ще е времето на Нова година. Снимка: Mogens Lauridsen/sxc.hu

Ясно, без валежи от дъжд или сняг и с температури, стигащи 5 градуса над нулата. Такова ще е времето на Нова година, сочи метеорологичната прогноза на НИМХ-БАН.

На 31 декември, понеделник, времето ще е предимно слънчево, но сравнително студено. В новогодишната нощ ще преобладава ясно и тихо време. Температурите около полунощ ще са между минус 5 и 0 градуса. На 1 януари пък градусите ще стигнат 5 градуса над нулата.

От предстоящите няколко дни най-топло ще е в петък, 28 декември. Тогава максималните температури ще са между 1 и 8 градуса, на места ще достигат и 12 градуса. Минималните ще са от минус 4 до плюс 6 градуса. Облачността ще е разкъсана до слънчево време, но през деня ще се увеличи.

През нощта от североизток с усилване на вятъра ще започне да нахлува студен въздух. На места ще превали слабо дъжд и сняг.

В събота, 29 декември, ще превалява сняг, в южните равнинни райони и по Черноморието - дъжд и сняг, но от север преваляванията ще спират,а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Източна България - силен вятър от североизток, който още през нощта ще отслабне и ще стихне. Температурите ще се понижат, по-чувствително дневните.

В неделя, 30 декември, ще е предимно слънчево, но сравнително студено.

Много слънчеви дни в началото на новата година прогнозират метеоролозите на БАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови