България загуби от Италия с 0:1

07 септември 2013 в 07:22 1374 0

България загуби от Италия с 0:1. Снимка: AFP
България загуби от Италия с 0:1. Снимка: AFP

Българският национален отбор по футбол загуби с 0:1 от Италия в световната квалификация за Световното първенство в Бразилия през 2014 г.

Мачът се игра пред препълнените трибуни на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо. Около 30 000 души наблюдаваха на живо двубоя.

В 20-ата минута удар на Александър Тонев бе спасен с мъка от вратаря на Италия Джанлуиджи Буфон. Единственият гол в мача бе отбелязан от Алберто Джилардино в 38-ата минута. Той се възползва от грешка на Иван Иванов в защитата на България, надскочи Йордан Минев и откри резултата.

Българите направиха много силно второ полувреме, но резултатът не бе изравнен.

След двубоя пред БНТ селекционерът на България Любослав Пенев заяви, че е разочарован от резултата и че избраниците му са заслужавали да спечелят двубоя. Специалистът каза, че играчите му са били перфектни тактически. Пенев заяви, че точно това е играта, която иска да вижда от отбора.

"През първото полувреме отбора ни игра малко плахо, тъй като надцени съперника. През второто обаче имахме пълен контрол върху мача и заслужавахме победа", коментира след двубоя полузащитникът на националния ни отбор Владимир Гаджев пред БНТ.

 

България заема второто място с 10 точки в класирането в Група "B". Италия е първа със 17 точки. Чехия, Армения и Дания са с по 9 точки.

Следващият мач на България е с Малта, Италия ще приеме в Торино тима на Чехия, а Армения домакинства на "червения динамит". Двубоите са във вторник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!