Quantcast

Българи протестираха срещу масовото избиване на кучета в Румъния

Последна промяна на 14 септември 2013 в 17:31 5923 32

Български граждани против масовото избиване на кучета в Румъния    Снимка: Радила Радилова
Български граждани против масовото избиване на кучета в Румъния Снимка: Радила Радилова

Над 250 души се събраха пред румънското посолство в петък вечерта въпреки силния дъжд, за да протестират срещу избиването на бездомни животни в северната ни съседка.

Според протестиращите румънските власти проявяват нехуманно отношение към бездомните животни. Протестът бе пряко провокиран от факта, че в рамките на няколко дни хиляди улични кучета и котки бяха убити, по особено жесток начин, с официално разрешение от румънския президент Траян Басеску, обясниха присъстващите. 

Румънските власти предприеха евтаназия на бездомни животни след трагичен случай в 4-годишни дете. Протестиращите обаче контрираха, че обстоятелствата около смъртта на детето са противоречиви и може би става въпрос за криминален случай. Запознатите с подробности разказаха, че детето е починало при неизяснени обстоятелства - според различните версии момченцето е било нападнато от кучетата в парк, или е играло е с брат си в изоставена сграда, или е било намерено убито в чужд имот, а при аутопсията освен следите оставени от кучетата са били открити и следи от изнасилване – вероятно момченцето преди да бъде хвърлено на трите дворни кучетата е станало жертва на педофил.

От качените снимки обаче става ясно, че обявената евтаназия всъщност е пълно „изтребление” по най-жестоки и варварски начини, алармират защитниците на животните. Заповедта предизвиква вълна от агресия и садизъм сред румънските граждани – стига се до там, че 6-7 годишни деца позират с гордост до убитото от тях куче,  възрастни хора разпъват кучета на кръст, други ги задушават с найлони... и румънската държава нарича това „евтаназия”, коментираха още те. 

Представител от посолството не излезе сред хората от протеста.

Много от хората бяха довели своите кучета. Десетки плюшени играчки, свещи и чували – символизиращи румънските чували с убити кучета, бяха поставени пред сградата.  
Текст: Цветелина Борисова

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 11:45

Вие просто сте ''хора'' без сърца!!! Това изобщо не е начина за намаляване на уличните кучета!!! Изруди гадни!

18.09 2013 в 19:39

Боби искам да се свържа с теб

17.09 2013 в 01:21

Кучкарите като искат може да им развъдим малко лъвове и тигри
И тях да ги гледат

16.09 2013 в 16:34

A

BSOLUTNO SAM SAGLASNA S MNENIETO NA - BOBI-!

16.09 2013 в 14:16

Ей,уроди "човешки"!По силата на кой природен закон човешкият живот е по-ценен от този на който и да било друг вид на планетата!?!И когато вашият личен живот е застрашен,тогава треперите и умирате от страх,жалки създания!Колко сте смешни!Друг път съм ви казвал:вас циганите ще ви оправят!Ще плачите и молите за безмисления си животец,който е свързан само с консумиране и отделяне!!!

16.09 2013 в 13:07

Помиярите в България са двукраки и заслужават всичко което им се случва ,дори и повече!

16.09 2013 в 12:48

+++
Евала Папи, чудесно го каза! Дано зомбитата възприемат нещо!

16.09 2013 в 01:46

В Европейските столици, драги, не избиват кучета. В Европейските столици има железен контрол, спазване на законите и правила. В Букурещ, както и в София, алчни чиновници присвояват средства и твърдят, че проблемите с кучетата не могат да се решат. При това - без да правят необходимото за решаването им.
Екоравновесие е общинска фирма. Издържа се от вашите данъци и ръководството й смята, че е над закона. Затова в стопанисваните от тях кучкарници не може да влезете всеки ден, както е по закон. Посетете новия им "приют" в Горни Богров, който е за 1000 кучета (ако ви пуснат). За построяването му са дадени над 1 милион лв. - пари на софиянци. Огледайте и преценете - дали са дадени наистина. Питайте в общината колко пари се наливат годишно в тази фирма и вижте резултатите от работата им. И обвинете тези, които са неефективни, и се издържат от парите ви.
Не, протеста не е лицемерен. Протеста искаше да каже, че не бива заради човешката алчност да страдат кучетата. Колкото до смъртта на професора - сигурен ли сте, че кучетата са били бездомни? Установи се, че наблизо са обучавани кучета за боеве. Но за това никой не писа. Удобно е да го отнасят бездомните...

16.09 2013 в 01:33

То кучето и да избяга и да има чип, какво от това? Няма база данни в тази държава. Просто няма кой да я направи защото всички ги мързи да си мръднат пръста. А създаването на база данни пък е елементарно нещо. Всеки десетокласник може да го направи :) Проблемът е там, че ако я бяха направили с въвеждането на чиповете нямаше да има страшно, обаче сега, ако някой някога реши че й е дошло времето на базата да бъде създадена, ще трябва да се седи с часове и да се въвеждат кодове на чиповете, имената и адресите.. Но за съжаление, никой не е помисли за това, мислеха само как да сложат тикчето пред ЕС, че и българските кучета са задължени да са с чипове... С чипове са, да, ама кел файда?

15.09 2013 в 19:06

Ще избием и българските любители на помиярите.