Байкъри от цяла България се събират за най-екстремното състезание у нас

OFFNews 18 октомври 2013 в 14:58 2286 1

extreme bike 2013
extreme bike 2013

София ще бъде домакин на първото издание на екстремното байк състезание “Extreme Bike Season Closing 2013” на 26 октомври.

Събитието ще се проведе над първата станция на драгалевския лифт.

Любители и професионалисти ще могат да се състезават в дисциплините Freeride(свободно спускане), Extreme XC (екстремно крос кънтри), състезание за деца до 13 г., както и демонстрации по байктраял.

За състезанието на Freeride ще бъдат изградени и специални изкуствени препятствия. Участниците се оценяват по точки като критериите са: скорост на минаване през трасето, сложност на триковете и стил. Трасето ще е съставено от 4 участъка по 50м. с разнообразни дървени конструкции, които допълнително ще повишат трудността на трасето. Състезателите ще се оценяват от четирима съдии, които са добре познати в български байк среди.

Най-младите участници също ще могат да премерят сили като като категорията за деца, ще бъде достъпна и лесна, обещаха организаторите. 

Байктраял демонстрацията ще се проведе от BT Sofia Team като момчетата от отбора обещават истинско шоу за публиката. Също така по време на събитието ще бъде направен опит да бъде подобрен настоящия рекорд за скок на височина с колело в България, който за момента е 115см.

Повече информация за участниците и организаторите може да намерите във фейсбук страницата на събитието.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови