Автор на OFFNews.bg се падна на изпита за гимназиите

21 май 2012 в 11:20 7811 5

Деян Енев
Деян Енев
Разказът на Деян Енев "Бабата, която хранеше котките" се падна на изпита за вход в гимназиите след 7 клас, който се провежда днес.  OFFNews.bg единствен засега научи темата за изпита по български език и литература за изпита след седми клас. Официално темата ще бъде обявена в 12 часа. Ето и текста на разказа на Деян Енев "Бабата, която хранеше котките". Седмокласниците пишат преразказ на непознат текст. Деян Енев се пада за втори път на изпит в последните няколко години. Неговият разказ "Заложна къща" се падна на изпита за прием в елитните гимназии през 2008 година. Тогавашният просветен министър Даниел Вълчев обяви, че е много щастлив от това, защото Деян Енев е любимият му български автор. Деян Енев е сред постоянните автори на OFFNews.bg. Новите му разкази, които той пише специално за нас, можете да прочетете тук: Артистът Цигуларката Мравките Светецът Слънчогледите Моят Великден  Мето OFFNews.bg пръв разбра и точната формулировка за темата, върху която пишат дванадесетокласниците на матурата по български език и литература. Тя е: „От здравия разум до поетическото безумие в романа „Под игото“ на Иван Вазов“.

Това е вторият компонент на изпита по български език и литература. Той беше изтеглен час след началото на матурата.

Първият част от матурата е тест. Задачите, включени в него, бяха генерирани рано тази сутрин в Министерството на образованието.

Тестът се е сторил лесен на зрелостниците, заяви пред OFFNews.bg дванадесетокласничка. По-трудни са били единствено въпросите, в които е трябвало да се посочи правилно изписаната дума.

       
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови