Атанасов: Пазарлъците с Доган са почнали още в Правителствена болница

25 януари 2013 в 08:46 2698 2

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

Получих информацията за тайната среща между Доган, Борисов и Коджейков 24 часа, преди да съобщя за нея. Имам доверие на този човек. Пазарлъците са започнали непосредствено след покушението, в Правителствена болница, когато Цветанов е отишъл да види Доган.

Това каза пред Нова телевизия бившият директор на Национална служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов. Вчера той обяви, че на необявената е било уговорено ДПС лидерът да не повдига обвинения срещу НСО (Националната служба за охрана) заради опита за покушение над него по време на партийния конгрес на 19 януари.

 Според генерал Атанасов, ако тази среща е била оповестена публично, обществото е щяло да я приеме нормално. "Това, че се прави задкулисно, показва съвсем други обстоятелства. Доган не говори. Нито той, нито ПДС поискаха кадрови промени в НСО. Борисов спря да хули ДПС, а преди това ежедневно го правеше. Самият Коджейков (шефът на НСО Тодор Коджейков - б.р.) пък не си подаде оставката, а офицерската чест изискваше да се направи това. Тези факти са достатъчно доказателство, че подобно нещо се е случило", каза Атанасов.

 Пак според генерала атаката в НДК е била организирана тежка провокация, която е имала своята цел. "Някой искаше тази конференция да се провали и да не вземе своите решения. Кой е той – това е въпрос на разследване, но очевидно институциите нямат желание да се занимават с това", коментира Атанасов.

 Той призова за моментална смяна на ръководството на НСО заради пропуски в охраната на Ахмед Доган

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!