"Атака" ще притиска кабинета за инвестиции от Китай

Нели Чолашка 10 юни 2013 в 18:04 2210 5

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

„Искаме да разчупим омагьосания кръг на колониализма, където чуждите компании не правят нищо за България. Единствено обръщане към велики държави като Китай, е съвсем естествено, задължително и необходимо. Няма друг начин за развитието на България. Еврофондовете са само палиативни мерки”.

Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на кръглата маса в парламента, организира от партията, на тема:„Възможности за инвестиции от Китай в българския бизнес и икономика”.

Лидерът на националистите припомни, че обръщането на България към реални инвеститори, а не към колонизатори, е записано в Плана „Сидеров” – икономическата програма на "Атака".

По думите му България има нужда от сериозен икономически ръст, а не от заложените 0,3 % и още по време на управлението на кабинета „Борисов” е предложил българската страна да се обърне към Китай за инвестиции. Борисов обаче е пренебрегнал това поради страх от натиск от страна на Европейския съюз.

Според Волен Сидеров причината за ниския стандарт на живот в България е, че страната ни от производител и износител на продукти от първа необходимост, се е превърнала основно във вносител.

По покана от Китайска страна, делегация от "Атака" заминава на официално посещение, на което ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в България, стана ясно от дискусията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови