АСП: Не сме пращали хора на контрапротеста

Александра Маркарян 21 юни 2012 в 17:58 1724 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

"Нито един наш служител не е бил на протеста срещу ветото на президента Плевнелиев върху промените в Закона за горите. АСП не подкрепя този протест." Това заявиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

Ден по-рано жена, участваща в протеста пред Народното събрание, заяви пред диктофона на репортер от OFFNews, че е социален работник в община Банско и че имат подкрепата за протеста на въпросната община. Демонстранти от Костенец, Разлог и Сапарева баня също казаха, че са получили подкрепата на общините си.

Протестът беше в работен ден и в работно време – започна от 12 часа, затова OFFNews попита агенцията на какво основание протестиралите нейни служители са отсъствали от работните си места, колко от тях са били на протеста, каква организация е била създадена и от кого.

„Нямаме такива данни. Нито един служител на АСП не е отсъствал, за да бъде на протеста в София, са данните на директора. От Разлог даже ни казаха, че са разбрали за протеста от медиите. Социални работници има и към общините, доставящи например социални услуги, но те не са към АСП. От записа на OFFNews не става ясно дали жената работи към АСП или към общината“, разясниха от агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!