Адвокат Менков: Цветанов е обвиняем заради обществените очаквания

Юлиан Христов Последна промяна на 12 юни 2013 в 20:19 1944 4

Цветан Цветанов

Причините Цветан Цветанов да стане обвиняем не са юридически, заяви пред радио „Фокус” Менко Менков, адвокат на бившия министър на вътрешните работи.

Според адвокат Менков прокуратурата е повдигнала някакво обвинение, за да оправдае обществените очаквания.

Менков подчерта, че ако обвиненията срещу Цветанов се окажат неоснователни, ще има поредният оправдан мегаобвиняем, а хората, които са го обвинили, няма да понесат отговорност.

По досега действащото законодателство нищо не може да се случи на никой прокурор, който е повдигнал обвинение, каза адвокатът.

Менко Менков посочи, че за да се повдигне обвинение в България е необходим бял лист формат А4 и един прокурор, който да го подпише, и след това да се измисли някакво обвинение. По думите му, подобен е случаят и с Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2013 в 08:10

Прав,ама когато тази Мутра обвини колегите от Г.Оряховица или съдиите всички си мълчахте и вътрешно се кефехте и си казвахте какво падение,а после...Този човек е опасен и трябва да бъде озаптен,дори извинението към колегите беше отвратително и мерзко.За съжаление много хора го смятат за онеправдан борец за справедливост,а той е просто шепа курешки(при това крадлива).

12.06 2013 в 21:58

Ами "обществените очаквания" все пак имат някакво основание - в крайна сметка след публикуваните в медиите факти е напълно естествено прокуратурата да ги провери, както е станало, и явно са възникнали сериозни основания за привличане под отговорност.

Правоохранителните органи са за това, да взимат решения и мерки в такива случаи. Когато съдът се произнесе окончателно по случая, вече ще може да се коментира основателно...

12.06 2013 в 21:07

Прав е адвокатът!

За да се противодейства на луди като Болен и Станишев, които разпространяват анонимни сигнали, трябва закон за дифамация!!!!!!!

12.06 2013 в 20:42

Съгласна съм. Ужасно е... че няма да го осъдят изобщо за нищо... този престъпник и другите като него.