Ади победи рака, върна се след 9 месеца лечение в Германия

Александра Маркарян 01 юни 2013 в 12:49 17688 18

Ади, преди да се разболее от рак. Снимка: Личен архив
Ади, преди да се разболее от рак. Снимка: Личен архив

Лечението от рак на 20-годишната Аделина Коджабашева от Бургас е приключило. След 9 месеца лечение и рехабилитация в Германия  момичето вече е в България, съобщиха чрез Фейсбук страницата Angels for Adi нейни близки.

Момичето се нуждаеше от операция заради рядко срещаното заболяване на костта конвентионален остеосарком (злокачествен тумор). Дагнозата е поставена, когато Ади е на 19 години.

В мащабна дарителска кампания бяха събрани 281 400 евро. Операцията в Щутгарт, Германия струваше 150 000 евро. Момичето постъпи в клиниката през август 2012 г. за химиотерапии и операция. Месец по-късно, заради необратимо състояние, се налага ампутация на лявата подбедрица. Лечението и рехабилитацията продължават още няколко месеца.

На 31 май във Фейсбук страницата Angels for Adi бе публикувано съобщение, че тя вече си е в България.

"Днес искаме да споделим с вас новина. Новината, че лечението на Ади приключи. Тя победи и искаме да ви благодарим. Защото вашата подкрепа, вашата любов и вашата вяра направиха чудото. Ади оздравя и нямаше как да бъде иначе – нали има вас, своите Ангели. Тя вече е в България със семейството си. За нея вече има слънце, има и надежда.

Скъпи Ангели, това което направихте е невероятно. То не може да се сравни с нищо, правено досега. Вашата добрина обаче може да помогне и на други, вие можете да бъдете ангели отново", пише в него. 

Неусвоената сума от лечението ще бъде пренасочена за лечението на други болни деца. В момента тя се изчислява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!