281 400 евро събрани за Ади

Мадлен Шишманова 16 август 2012 в 14:07 1775 0

Така изглеждаше Ади, преди да се разболее. Снимка: Фейсбук
Така изглеждаше Ади, преди да се разболее. Снимка: Фейсбук

281 400 евро са събрани за лечението на 19-годишната Аделина Коджабашева от Бургас. Вчера кампанията за набиране на парите, необходими за лечението й, приключва. Дарителският номер за SMS-и вече не е активен.

19-годишната Ади се нуждае от спешна операция заради рядко срещаното заболяване на костта конвентионален остеосарком (злокачествен тумор). Тя ще бъде направена в болница в Щутгарт.

„Ако част от събраната сума остане неизразходвана, тя ще бъде разпределена по сметките на други нуждаещи се. Може би общите ни усилия ще успеят да помогнат не само на Ади, но и на други борещи се за живот хора. Може би ще бъдете ангели и за тях!“, пишат организаторите във Facebook.

Все още не е ясно колко ще продължи цялостното лечение на момичето, вероятно повече от половин година.  Ади в момента е в Щутгарт. Чувства се по-добре, започва да увеличава теглото си, съобщава burgasnews.com.

Каузата на Ади бе подкрепена от потребителите на социалните мрежи, които дори направиха Фейсбук група "Ангелите на Ади". В родния град на момичето също не останаха безучастни, като предоставиха 91 хил. лева от фестивала "Бургас и морето" за лечението ú. 

ГЕРБ дари 98 000 лв.  Областният координатор на ПП ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев днес преведе по сметката на Ади още 2000 лв., за да стане общата сума 100 000 лв.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови