90 хил. лв. са отмъкнати от банковия обир във Враца

Юлиан Христов 04 октомври 2013 в 13:07 1556 0

Обраха банков клон на Асет банк във Враца
Обраха банков клон на Асет банк във Враца

Около 90 хил. лв. са откраднатите пари при обира на инкасо автомобила във Враца от преди два дни. 

Все още обаче не е ясно каква е съдбата на парите и дали прокуратурата знае къде са. 

Говорителят на Окръжната прокуратура във Враца Камелия Трифоново обясни, че по данни на банката, липсващата сума пари е около 90 хил. лв.

Трима души се разследват за грабежа на инкасо автомобила. За единия ще бъде поискан постоянен арест, вторият е с парична гаранция, а третият, който е бивш полицай, е обявен за общодържавно издирване.

Като заподозрени за грабежа са задържани двама, единият от които е криминално проявен и за него ще бъде поискана мярка постоянен арест.

По отношение на двамата квалификацията на деянието и съответно обвинението, което е повдигнато е за престъплението грабеж на определена сума пари в големи размери, като на едно от двете лица престъплението е квалифицирано като извършено при условията на опасен рецидив. А по отношение на другото лице, което е с чисто съдебно минало и който до голяма степен е съдействал на органите на полицията и на прокуратурата, мярката за неотклонение, която е определена е парична гаранция, обясни прокурор Трифонова.

От прокуратурата не дадоха информация за размера на гаранцията, но уточниха, че има и друг заподозрян за грабежа, който е бивш полицай. Той е обявен за общодържавно издирване. По неофициална информация мъжът е врачанин, работел е като полицай в София от където е уволнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови