3 награди по 3000 лева в конкурса „Снимка на годината“

15 януари 2013 в 12:47 2342 0

Поканата за конкурса
Поканата за конкурса "Снимка на годината" за 2012 г. на Canon. Снимка: Canon Bulgaria

Три награди от по 3000 лева ще бъдат раздадени в конкурса „Снимка на годината – България 2012“, организиран от Canon Bulgaria.

Наградите ще получат авторите на снимките, класирани на първо място в разделите „Репортажна фотография“, „Художествена фотография“ и „Фото есе“. В първите два раздела участват единични снимки, а в третия – цикъл снимки.

Номинираните снимки във всяка от категориите ще получат премия в размер на 500 лева всяка, уточниха от Canon.

В конкурса могат да участват само снимки на български автори, заснети през 2012 година.

Журито в състав Иво Хаджимишев (председател), Георги Лозанов, Максим Минчев, Иван Кюранов, Гергана Костадинова, Петър Абаджиев и Велислав Николов ще определи най-добрите български снимки на 2012-а година.

Журито взема решенията с мнозинство, според правилата на конкурса. Участниците в селекцията на номинираните творби нямат право да гласуват за свои снимки.

То ще подбере и авторите и снимките, които ще бъдат включени в Националната фотографска избожба „Снимка на годината“, която се организира и провежда заедно с Националната художествена галерия всяка година.

Крайният срок за получаване на снимките е 31 януари 2013 г. Условията за участие в конкурса са подробно описани в сайта на Canon (canon.bg). Информация може да се получи и на тел. 02/807 92 50.

Попълнен и подписан формуляр за участие заедно със снимките,записани на електронен носител се изпращат на адрес: “Канон България”, бул. “Цариградско шосе” 121, София 1784, за „Снимка на годината - България 2012”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови