3 години затвор за блудство получи ексшефът на "Напоителни системи"-Пазарджик

19 юни 2013 в 12:20 2546 1

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Бившият директор на „Напоителни системи“ в Пазарджик Ангел Даскалов бе осъден на първа инстанция за два опита за изнасилване и три случая на блудствени действия на работното си място със свои подчинени.

Районният съд в Пазарджик постанови присъда от 3 години затвор и още година и половина престой в затворническо общежитие, съобщава БНР.

При опитите за изнасилване и при блуствените действия с подчинените му служителки Ангел Даскалов е използвал сила и положение на зависимост. Според обвинението, в качеството си на директор, той е привиквал жените в кабинета си и ги е заплашвал с уволнения, ако не откликнат на желанията му. Пред подчинените си е твърдял, че ако бъдат уволнени, ще бъдат трайно безработни, тъй като самият той ще се погрижи да не бъдат назначени на друго работно място.

Припомняме, че разследването срещу Даскалов започна в края на миналата година, след като четири служителки от „Напоителни системи“ подадоха жалби в полицията. Тогава той определи обвиненията като клевета. След произнасянето на присъдата, Ангел Даскалов коментира, че това е нечувано и невъзможно. Според обвинението обаче, присъдата е справедлива. Адвокатите на Ангел Даскалов обявиха, че ще обжалват пред Окръжния съд в Пазарджик.

 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите