26 българи блокирани за денонощие на летището в Мюнхен

Вероника Шербанова 18 януари 2013 в 13:50 4606 1

Летище, Снимка: БГНЕС
Летище, Снимка: БГНЕС

26 българи са блокирани от едно денонощие на летището в Мюнхен заради лошото време във Виена, откъдето минава полетът им до България, съобщи bTV.

Сънародниците ни посетили организирано строителен панаир в Германия, като е трябвало да отлетят за Виена в 6 часа сутринта в четвъртък. Групата била превозена до самолет, който така и не излетял. В него българите прекарали 3 часа и половина и отказали да слязат, затова се наложило да се намеси местната полиция.

След няколко часа на летището служители съобщили на групата, че предстои полет, на който трябва да се качат. Автобус ги откарал до самолета, вратите на който обаче останали затворени. След като прекарали известно време в автобуса, пътниците се върнали на летището.

Причината за отлагането на полета е лошото време във Виена. Австрийската столица беше парализирана заради силни снеговалежи, бяха отменени редица полети.

Българите са прекарали нощта на летището, като се наложило да спят по пейките и по пода. Те се оплакаха, че не им е била осигурена храна и че са оставени в пълно неведение за причините за отлагане на полетите. Българите заплашили и че ще потърсят правата си по съдебен път.

Превозвачът е обещал, че ще бъде осигурен самолет, който да извози българите до София. Те трябва да излетят в 16.20 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови