22 украинчета с изгорени крака от нагорещен подиум в Несебър

Вероника Шербанова 18 юни 2013 в 11:39 4870 1

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

22 украинчета са били приети по спешност в болницата в Бургас с изгорени крака, след като танцували върху нагрята до 60 градуса сцена, съобщиха бургаски медии.

Децата са на възраст между 11 и 13 години. Те били участници в международния фестивал "Слънце, радост и красота" в Несебър. Децата трябвало да изпълнят танца си с цвички, но учителката, която ги придружавала, наредила те да излязат на откритата сцена боси.

Децата танцували няколко танца и се оплакали от горещата сцена още в началото, съобщи bTV. В началото ръководителката им Ирина Шепеленко не разбрала какво се случва. Не след дълго обаче по стъпалата им излезли мехури. Тогава Шепеленко облепила краката им с тиксо и ги изпратила обратно на сцената за последния танц.

След това децата били откарани в бургаската болница. Лекарите обработили раните и им дали обезболяващи. Краката на 15 от тях са били превързани, като са им поставени инжекции против тетанус. 

Седем момичета - на възраст 13 и 14 години, са настанени в лечебното заведение, тъй като тяхното състояние е по-сериозно. Те са танцували най-дълго на сцената. Децата не са контактни, тъй като са приели голямо количество обезболяващи. Очаква се момичетата да бъдат изписани в сряда.

Останалите деца са върнати в хотел „Гранада“ в "Слънчев бряг", където са настанени участниците в международния фестивал. Там те ще бъдат под лекарско наблюдение. 

Децата са получили изгаряния от втора А степен, обясни д-р Митева от болницата в Бургас. В сряда те трябва да дойдат на контролен преглед.

Не се притесняваме за тях, тъй като в хотела има лекари, които ще се грижат за тях, допълниха лекари от дежурния екип в болницата.

Нямаше как да знам, че сцената гори от лошото гумено покритие, заяви ръководителката на танцьорите Ирина Шепеленко.

Комплексният управител на хотел „Гренада“ Лидия Славкова пък увери, че учителката незаслужено е обвинявана за случилото се. Тя помоли Шепеленко да не бъде притеснявана, за да „не припадне отново“.

Групата от Украйна пристигнала за фестивала преди три дни. Децата тренирали танците си на двора и били боси през цялото време, но всичко било наред. Танцьорите много обичали учителката си.

В хотела е пристигнал и представител на туроператорската фирма „МД турс“, за да направи доклад за случилото се. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!