2 млн. допълнително ще задели София за снега

Нели Чолашка 09 февруари 2012 в 12:46 786 0

Кметът Йорданка Фандъкова влиза на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) заедно с новия председател на СОС Елен Герджиков.
Кметът Йорданка Фандъкова влиза на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) заедно с новия председател на СОС Елен Герджиков.
2 млн. лв. допълнително ще бъдат отпуснати за почистването на снега в София, реши днес Столичният общински съвет (СОС). Бюджетът за тази година за снегопочистване е 13 млн. лв., като вече са похарчени повечето пари, отчете столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й допълнителните 2 млн. лв. за снегопочистване ще се използват само при необходимост. 10.5 млн. лв. е платило кметството за почистването на снега през декември и януари, в които имаше много дни с превалявания, обяви Фандъкова в началото на заседанието на общинския съвет. През декември са платени общо 2.258 млн. лв., а през януари – 8.241 млн. лв. Тя напомни, че приоритет при почистването на града са булевардите и улиците, по които се движи градски транспорт и по големите квартални   улици. По думите й след спирането на снеговалежа се чистят вътрешно-квартални улици, където е възможно, както и спирките и тротоарите. Фандъкова отчете още, че работата на почистващите фирми се следи строго и вече има наложени санкции в размер на 400 хил. лв. за лошо качество на на работата.  Отделно общината е удържала 1.3 млн. лв. от компаниите, които чистят София. Създадена е организация за следене нивата на давте малки язовира, обяви още кметът на София във връзка с трагедията в с. Бисер, което беше наводнено от скъсана дига на язовир "Иваново". В столицата нивата на всички язовири са  са под кота "преливник", а язовир "Искър" е запълнен 60%.  Следи се и нивото и на "Огняново" и "Бели Искър".
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови