Глоби за 400 000 лв. за непочистена София

Юлиан Христов 07 февруари 2012 в 11:13 1847 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Общо с 400 000 лева ще бъдат санкционирани фирмите, ангажирани с дейностите по снегопочистване на територията на София, съобщават от пресцентъра на Столична община.   Санкцията е за некачествено изпълнение на различни дейности на територията на столицата по време на първия обилен снеговалеж на 25 - 27 януари 2012 г.

Въпреки усилията за почистване на основните артерии, към момента затруднения с трафика има в кварталите „Хладилника”, „Борово”, „Бъкстон”, „Красно село”, както и по бул. „България”, бул. „Христо Ботев“, "Андрей Сахаров“, „Цар Борис III“ и Руски паметник. От пресцентъра на Столична община съобщиха, че в район Нови Искър на пътя от с. Световрачене към с. Гниляне катастрофа между три автомобила затруднява движението.

Ситуацията се усложнява от паднал ТИР на Околовръстен път и пресечката за с. Гниляне. На мястото има екип на „Пътна полиция”. Временно е затворена Северната дъга на околовръстния път на София, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Автомобилите се пренасочват през Южната дъга.

Затруднено е транспортното обслужване от с. Доброславци до с. Балша и от Нови Искър до с. Доброславци, съобщиха от „Център за градска мобилност”. По информация на общината към момента градският транспорт в тези части на града се движи със закъснения между 10-15 минути.

Две мотриси ще бъдат пуснати допълнително по линията на трамвай №7. Поради зимната обстановка гражданите да използват личните си автомобили само с необходимото оборудване. В случай, че не се налага, да не предприемат пътувания.

Снегорините закъсаха в преспите край село Балша, район Нови Искър, съобщи читател на Агенция „Фокус”. Усложнена е обстановката по улиците в кв. „Хладилника“. В Студентски град в столицата е изключително трудно преминаването на пешеходци и коли.

Допълнителен проблем за автомобилите в София се оказа и технически проблем с оператор Vivacom. Проблемът е регистриран на 6 февруари към 11.38 часа.  Заради този проблем временно беше блокирано плащането за паркиране с SMS. От Центъра за градска мобилност съобщиха, че проблемът вече е отстранен.

По-късно пред БНТ столичният кмет София Йорданка Фандъкова каза, че градът е проходим при зимни условия и основните булеварди са почистени.

"Извинявам се на хората, които чакаха по спирките", добави тя, като обяви, че отново някои от снегопочистващите фирми не са си свършили работата. "Ще има глобени фирми. Има тежки условия и обстоятелства, но те са длъжни да си свършат работата по-качествено. Особено за почистването на тротоарите нямат извинения. Те трябва да се справят с техниката, които разполагат", категорична бе Фандъкова. Столичният кмет каза, че общо глобите могат да достигнат до 400 000 лв.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови