Глобяват за непочистен сняг и висулки

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2012 в 17:07 2179 2

Ледени висулки 6
Ледени висулки 6

Глоби заплашват всички собственици и ползватели на недвижими имоти, или части от тях, ако не са почистили снега и леда около тях, а също така и ледените висулки от сградите, съобщиха от Столична община.

Това е предвидено в Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община. Днес инспекторите от Столичен инспектора съставиха 8 акта за територията на София и наложиха глоби в размер на 2850 лева. Вчера бяха наложени глоби в размер на 3220 лв. и са съставени 5 акта .  „Триадица","Средец", „Възраждане", „Лозенец" и „Красно село" бяха районите с най-много глоби. Санкциите предвидени в наредбата за неизпълнение на това задължение са глоба с квитанция на място в размер от 10 до 50 лв. или акт за установяване на административно нарушение в размер от 150 лв. до 500 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.02 2012 в 16:08

Скъпа госпожо, нима ако живеете в къща пак пожарната трябва да дойде и да ви изчисти покрива, или ще го направите за ваше спокойствие. Не трябва ли пожарникарите да са свободни за да се отзоват при случай на пожар вместо да чистят покривите от сняг и висулки. Дано не се случи , но си представете че изникне пожар и никой не може да се яви поне час и пожара нарасне, тогава какво , нека изгорят няколко сгради защото не можем да се грижим за собствените си жилища. Чистила съм и ще продължавам да чистя висулките от кооперацията в която живея.

02.02 2012 в 18:05

Ледените висулки от покривите на високите сгради в столицата не са "отпадък" който може да се изхвърли в найлонов плик. Недопустимо е да се иска от собствениците на големите блокове в градовете да се катерят по горните етажи, под козирките или по улуците с риск за живота си, и за "прибират отпадъка - редена висулка, тежаща по повече от 10 кг" само защото чл. 7 на Наредбата за поддържане и опазване чистотата и управлението на отпадъците на територията на столична община е вменила подобно задължение, който или по недоглеждане от страна на общинските власти или от небрежност е залегнал в Наредбата. С този член Столичната община единствено цели да снеме отговорност от себе си, вместо да осигури безопасност и помощ.
Столичният инспекторат е длъжен не да глобява собствениците, а да сезира пожарната и други органи, свързани с безопасността при аварии и бедствено положение, когато се натъкне на случаи, в които се застрашава живота на минувачите. При сигнал отправен днес в Правния отдел на Столичния инспекторат, една от чиновничките - Дескова - заяви, че нямат нищо против да се обадят на Пожарната, но кой щял да им плати (на пожарникарите)? Нима Пожарната в България не е публична институция? Нима заплатите на пожарникарите зависят от броя на пожарите? Нима пожарната помощ не се осигурява от бюджета? Да не би да трябва да плащаме и на служителите на МВР всеки път когато дойдат да отразят ПТП или кражба в дома? Да не би пожарникарите единствени в държавната администрация да са на особен режим, да работят с граждански договори и да получават възнаграждение само за свършена работа? Да не би техниката, с която работят да е закупена от личните им спестявания?
Господа общински служители, плаща ви се и то от нас за да помагате и да разрешавате градските ни проблеми, а не да демонстрирате власт.или да вдигате указателен палец
 
X