116 хил. българи избраха Гърция за празниците

04 май 2013 в 14:48 1418 0

116 хил. българи отидоха в Гърция за празниците. Снимка: БГНЕС
116 хил. българи отидоха в Гърция за празниците. Снимка: БГНЕС

Повече от 116 хиляди българи са минали българо-гръцката граница от началото на почивните дни.  

Данните са на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян. Пред БНР директорът й гл. инсп. Бойко Божков каза, че над 196 хиляди лица и 62 хиляди автомобила са преминали през пунктовете по българо-гръцката граница.

Преобладаваща част от пътуващите през тези дни през граничните пунктове са в посока Гърция. Приблизително две трети от трафика по българо-гръцката граница през празничните дни е през ГКПП-Кулата.

Спокойно е движението през пункта при Златоград, а около празниците са отменени блокадите на пътя Златоград- Ксанти, които бяха организирани от протестиращи български превозвачи и търговци.

Гръцките гранични власти вече допускат преминаването на бусове до 15 места през ГКПП- Златоград. Обстановката на този пункт е спокойна, след като от гръцка страна е преосмислено предизвикалото протести ограничение да не се движат автомобили над 2 тона по пътя Златоград-Ксанти.

На ГКПП Кулата работят четири трасета. Очаква се в последния почивен ден от Великденските празници значително да се увеличи потокът от автомобили по трасето и да има затруднения за движението.Пътуващите към и от Гърция могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки