100 полицаи опазиха Орешарски от 30 демонстранти пред bTV

Николаос Цитиридис 11 октомври 2013 в 16:17 11870 42

Орешарски бързо-бързо се измъква  Снимка: Сергей Антонов
Орешарски бързо-бързо се измъква Снимка: Сергей Антонов

Трийсетина протестиращи причакаха премиерския кортеж пред административната сграда на НДК, в която се помещава bTV. 

Призивът за поредното блокиране на премиера Пламен Орешарски вървеше в социалните мрежи през деня. Поводът е участието на министър-председателя в предаването "Лице в лице" на bTV този следобед.

Антиправителствената информациона агенция "NOresharski" написа: "Орешарски на живо в "Лице в лице" по бТВ днес, научихме от свои източници. Предаването започва в 17.30. Очаква се неговото участие да започне в 18.30. Наши активисти проучват задните изходи, за да са му в услуга и да му ги покажат на терен."

Към 16:20 часа в района на малкото НДК, където се помещава bTV, вече се забелязваше засилено полицейско присъствие.  Районът околко НДК се пълни с полиция преди интервюто на Орешарски(1)

Премиерският кортеж пристигна в района малко след 18.00 часа и влезе в подземния паркинг. Преминаването му се осигуряваше от стотина полицаи, разположени около административната сграда на НДК и подстъпите към нея. 

Група от 30 протестиращи скандираше оставка и издигна плакати, на които със стрелка бе указано къде е задният изход. 

Участието на премиера в телевизионното предаване започна навреме, а отвън продължаваха да се събират протестиращи. Полицейската охрана беше внушителна и ги превишаваше в съотношение поне 10 към 1. 

Малко след 19.00 часа премиерският кортеж напусна високото тяло на административната сграда и профуча покрай протестиращите през обезопасеното кръстовище на булевардите "Витоша" и "Пенчо Славейков", продължавайки към жк. Иван Вазов. Зад плътния полицейски кордон протестиращите отново скандираха "Оставка". 

Преди дни Орешарски беше блокиран от протестиращи на ул. "Гурко" в центъра на София.

Вчера премиерът беше пресрещнат от протестиращи пред хотел "Балкан" (Шератон), но успя да се измъкне през задния вход.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!