Quantcast

Само островите Кук отмират по-бързо от България

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 22:00 13167 18

Страните със сериозни демографски проблеми от 1990г. насам

Само Островите Кук отмират по-бързо от България, а страните, които губят население си са само от бившия соцлагер плюс няколко екзотични островчета.

Това показва демографска карта, направена от икономиста на "Блумбърг" Майкъл МакДоноу. В нея са извадени страните, които отбелязват спад в броя на населението си от 1990 г. насам.

Населението на Островите Кук е намаляло с драстичните 44%. Втора в негативната класация е България, чието население през последните години е спаднало с 21%.

На трето място е Естония (-19%), следвана от Латвия(-18%), Молдова (-17%) и Украйна (-14%). В челната десетка се нареждат и Босна и Херцеговина, Армения, Грузия и Албания.

Западната ни съседка Сърбия е наредена на 11-о място в класацията, като според статистиката, нейното население е спаднало с 7%.

Ето графиката, която показва кои са страните с най-големи демографски проблеми:

Островите Кук, които убедително водят класацията, са новозеландска територия и се намират в централната част на Тихия океан. Населени са с маори. Не е известно в тях да се се случвали драстични събития като геноцид, войни или епидемия.

В моемента населението на Островите Кук е малко над 10 хил. души, а в началото на 90-те е било 19 хил.

Интересен факт, отбелязан в българската Уикипедия е, че през 90-те години лекар там е бил българин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 18:24

Ха, Пешо, преди да обвиниш поредния виновник за комунистическото осиране, първо се сети, че преди да дойдат любимите ти комуняги, на които властта тикна Кървеавата Червена, Съветска армия в ръцете, България е самостоятелна капиталистическа страна. От такива страни, както и статистиката показа не се бяга, червени тъпунгерю! Щото американизацията първо в САЩ е станала. Ма там населението даже и се увеличава. Същото е и в Холандия, Германия, Англия, Скандинавия, че и Гърция. Тъй че, ай не пробутвай комунистически брадати лъжи! Станишчо каза: "Сега теглим заем, за да платим... вересиите на Бойко"?!? Въобще кога комунист пръдне или се осере, очаквай да е виновен я Хитлер, я монархофашизма в България, я Роналд Рейгън и цяла Америка, а червените гадове, как беше? Те са прави, дори кога се осерат!!!

30.04 2014 в 15:30

Въпроса обаче е другите европейски държави с какво население се сдобиват. Във Франция например изследвания базирани на етнически състав са забранени, но някой се сетил да изследва колко от новородените страдат от наследствена болест която могат я имат само хора от африкански произход и според собствената статистика на Франция се оказва че в различните областти я имат до 35% от новородените.

29.04 2014 в 23:00

учудва ме за Хърватска да е на минус, защото е мн по-добро место за живеене от БГ

29.04 2014 в 09:45

Идеята да се разпределят и запазят петролните залежи които за на изчерпване за по-дълго време е в сила .Това е и най-лесния начин, друго е да делиш нещо на 10 друго е да го делиш после на 2.За съжеление бъдещето се пречертава от група световни богаташи.

29.04 2014 в 08:20

На първо място сред отмиращите държави е онази, в която лекар е българин, а на второ място е неговата собствена родина! Нямае нужда от коментари ...

29.04 2014 в 01:10

Чули ли сте за идеята "циганизъм"? Тя произлиза от "ционизъм" и нейните радетели искат създаването на циганска държава, по модела на Израел. За сега, като евентуални територии на които тя може да се осъществи,мъгляво сочат Индия или Африка, но мисля, че целта им е друга. Познайте коя държавица са си нарочили?

28.04 2014 в 23:40

Графиката само потвърждава това, което виждаме около нас.Децата на всички приятели и познати живеят и работят в други държави. Там се раждат и внуците им.За сега светъл лъч за България няма като се има предвид манталитета и културата на нашите политици. Партийните страсти властват над историческата необходимост.

28.04 2014 в 23:35

Za 25 godini 4astnicite naprawiha po-goljam genocid nad nas ot Osmanskata imperija z 5 veka.

28.04 2014 в 23:30

Балкански,единствено геноцид ТИ прилага ПРИРОДАТА!!!!Няма как да го преодолееш,sorry....

28.04 2014 в 23:30

Ах защо не се изненадвам, че американците и гейовете са ви виновни пак?

А не мизерията на соц-блока и боклуците, които са монтирали да ни управляват.

Кой нормален човек би отглеждал деца в бивша соц-държава, управлявана от ДС агенти пълна с мизерия и смрадливи дебили като Четвъртокласник Балканчо?