Три били мишените на задържаните вчера роми

Юлиан Христов 05 януари 2012 в 08:46 2138 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Три са били мишените на задържаните вчера рано сутринта трима ромски барони. Прокурорът Олег Янев, председателят на Върховното ромско мешере Христо Върбанов, по-известен като Ицо Папата и Шмид Точев от Своге.

По информация на OFFNews тримата задържани са братята от град Левски Георги Иванов - Чамора и Васил Георгиев – Вачето и Любомир Иванов от Костинброд с прякор Любо Кардараша, който е братовчед на шефа на ДРОМ Илия Илиев.

Очаква се още днес да бъдат повдигнати обвинения срещу тримата. От прокуратурата съобщиха за OFFNews, че трябва да се изясни дали става въпрос за организирана престъпна група, което може да пренасочи делото в Наказателния специализиран съд, в чийто правомощия е подобно тежко престъпление. В момента тримата задържани са задържани за 24 часа, като прокуратурата ще поиска постоянен арест.

За убийството на прокурора Олег Янев са били платени 100 хил. евро. Прокурорът е гледал делото за смъртта на Андрей Луканов, както и това за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. По информация на БНТ вчерашният арест на поръчителите е осуетил подготвяното покушение. Върбанов бе потърсен коментар от екипа на OFFNews, но от снощи той е с изключен телефон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови