Спецчасти и жандармерия спряха мешере в Горна Оряховица

OFFNews 30 декември 2023 в 16:36 9741 4

Полиция

Снимка Архив

Засилено полицейско присъствие ще има в Горна Оряховица до отпадане от необходимост.

Незабавни действия на спецчасти, полиция и жандармерия са предотвратили организирано мешере между две фамилии от Горна Оряховица и Русе.

То е трябвало да се състои в Горна Оряховица, но разрастването на конфликта е било предотвратено, предаде агенция "Фокус".

Сигнал за планираното в кв. "Калтинец" мешере е получен днес по обяд в полицията. Незабавно сигналът е бил отнесен към Областната дирекция във Велико Търново.

Органите на реда са разположили постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на входа на Горна Оряховица. В резултат на това насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

В автомобилите е имало около 50-ина души. Те са отведени в полицейското управление за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи.

Жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. У един от тях е намерен и иззет автомат. Притежателят му е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка. Организирано е полицейско присъствие в проблемните квартали на Горна Оряховица до отпадане на необходимостта.

Мешерето е традиционна правораздавателна практика в някои ромски общности. Състои се от членове на общността и представлява своеобразен трибунал, свикан по конкретен повод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

31.12 2023 в 09:59

Мешере, Шария, Линч, като сменят законовата система някви феодални групички и почва да се разпада държавата.

400

3

демотиватор

30.12 2023 в 17:16

Само един автомат? Нямат ли вече минохвъргачки, гранатомети, портативни зенитки, някой уж бракуван бронетранспортьор с оръдийце,.... ,.... ?! (ジ)

3714

2

GB

30.12 2023 в 17:15

Автомат? Правораздавателна практика? Наистина "своеобразен" трибунал!

870

1

Constanza

30.12 2023 в 16:44

Така както го описват, повече прилича на подготовка за саморазправа, отколкото на подготовка за своеобразен съдебен процес.
 
X

Да помогнем на украинските деца!