Quantcast

Шофьор уби пресичала неправилно пешеходка във Варна

ОFFNews Последна промяна на 10 октомври 2014 в 09:27 4285 28

61-годишна пешеходка загина при неправилно пресичане, след като бе блъсната от автомобил, съобщи полицията във Варна.

Инцидентът е станал на 9 октомври към 21 ч. на бул. "Цар Освободител" в Морската столица.

19-годишният Г. П. от Балчик блъснал жената с управлявания от него автомобил "Фиат" на около 100 метра преди кръстовището с бул. "В. Левски", която пресичала пътното платно от дясно наляво, на нерегламентирано място.

Жената загинала на място. 

По случая е образувано досъдебно производство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 17:27

Avatarx,

Извинявай, имах предвид варненец - грешка на езика.

Ако това те успокоява - и аз не съм от Варна и го видях на картата - правят ъгъл горе, но улиците, които съм споменал - не Васил Левски.

10.10 2014 в 16:48

Driver, не само, че не съм бургазлия, ами и нямам нищо общо с Бургас.
А двата булеварда никъде не се и доближават даже. Това може всеки да го види и сам. Има Google-maps. Не че не ми е ясно къде е станало, ама бул.В.Левски въобще не е там...

10.10 2014 в 16:32

Продължението на Васил Левски е Ян Палах и след това Струга - съвсем друга улица!

Моля ви се, има карти за тази цел, а когато журналист публикува, не е зле да да провери за секунди местоположението, както и да свери с полицията, за какъв случай става въпрос вместо да поражда дискусии за собствената си компетентност :)

10.10 2014 в 15:59

Категорично двата булеварда не се пресичат, но продължението на бул. Васил Левски, пресича Цар Освободител. Там има едно доста странно "ново" кръстовище с пешеходни пътеки и за съжаление слаба видимост към кръстовището, защото е след завой. Нито младежът е карал с 50, колкото е ограничението, нито жената е пресякла според правилата - това е булевард с мантинела и 2 по 2 ленти. Жалко и за двамата.

10.10 2014 в 15:07

Gotika,

"Не е пресичала правилно" казва журналистът.

По-надолу имаш извадки от закона.

Пешеходна пътека обикновено се поставя там, където се предполага по-голям поток от пешеходци.
В градски условия няма забрана за пресичане, ако не е обозначена изрично, или не е до кръстовище със светофар и пр.
Между другото - един бургазлия по-надолу е посочил, че двете улици не се пресичат изобщо, което още повече буди съмнения за точността на текста на статията ....

10.10 2014 в 14:54

Driver, за конкретния случай няма как да определя причината за решението на жената да тръгне да пресича на 100 м преди кръстовище. Не й се е ходило до светофара, решила е да мине по shortcut-a и белята е станала. На тези години вече, ума започва да отслабва, а да не говорим за тялото. 19-годишния не е без вина в случая. Тя не е пресичала правилно, той не е внимавал. Сега на него ще му тежи цял живот това!

10.10 2014 в 14:42

Gotika

На какво основание съдиш, че точно в този случай тази жена е била глупава??

Най-общо мнението ти е вярно, но журналистите не са писали защо се смята, че жената е пресичала неправилно. И всички започнаха да оплюват "тъпите пешеходци", като че ли те винаги се качват на колата, за да пресекат улицата, и никога не ходят пеша.

Ами ако съзнателно се създава впечатление, че този 19-годишен и неопитен младеж е блъснал "овца" на пътя??

Платени защитници винаги е имало (нямам предвид коментиращите тук, разбира се - те просто подхванаха журналистическото заглавие)

10.10 2014 в 14:35

Много е кофти и е жалко. Лека й пръст на жената....но! Факт е,че има пешеходци, които нямат чувство за самосъхранение, такива, които мнооого бързат и пресичат на червено и пълни глупаци. Факт е, че голяма част от възрастните още живеят в комунизма, когато по улиците са движили 90% по-малко ппс-та и смятат, че шофьорите са им длъжни да им правят път по средата на булевардите и че няма нищо нередно да си пресичат където им е удобно. Те младите са им длъжни за всичко. И аз съм шофьор и съм пешеходец с детска количка. Има много несъобразителни шофьори, но неразумните пешеходци са впъти! Седят по средата между две ленти, докато по едната хвърчат коли, за си спестят 10 секунди. Всичко е въпрос на възпитание и познаване на правилника.

10.10 2014 в 14:25

Сто процента се е метнала на платното и се е засилила без изобщо да погледне има ли коли и да помисли, че това не е място за пресичане. Нали в нашата държава пешеходеца "винаги има право" .По цял ден гледам особено жени да пресичат като луди през 4 ленти се мятат между колите или чакат на осевата линия и едвам ги заобикалят. Ако са по-дребни дори понякога не ги виждаш!! Никой не губи ценно време да походи 50 метра до пешеходна пътека или да чака някакъв глупав светофар да му светне зелено. Повече време съм пешеходец отколкото водач и не знам как мога винаги да спазвам правилата и за водачи и за пешеходци. Когато си пеша, законът също важи.

10.10 2014 в 14:15

Do Tig

Самовлюбен, защото искам да познавам закона и осъзнавам защо е написан и се базира на опита???
Тогава да, предпочитам да минавам за самовлюбен